Holebifilmfestival van 10 tot 26/11 in Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg

04/09/2017 - 13:00
Het 17de Holebifilmfestival gaat van start op vrijdag 10 november. Voortaan zijn er ook vertoningen in Mechelen en Sint-Truiden.

Het Holebifilmfestival startte als Holebifilmfestival Leuven en werd nadien Holebifilmfestival Vlaams-Brabant. Nu laat het Holebifilmfestival de geografische verwijzing in de naam vallen. Met reden: naast vertoningen in steden en gemeenten in Vlaams-Brabant, trekt het festival ook naar Mechelen in de provincie Antwerpen en Sint-Truiden in Limburg.

Achter de schermen sleutelt de festivalcrew druk aan een gevarieerd programma. "Zet je schrap voor zeventien dagen film, documentaire en theater", klinkt het in de nieuwsbrief.

Begin oktober 2017 vind je het volledige programma op de website en op Facebook.   

Holebikort

160 regisseurs uit 38 landen dingen mee naar de prijs van Holebikort 2017. Een professioneel team bekeek de voorbije weken zorgvuldig meer dan dertig uur beeldmateriaal. De jury, onder leiding van regisseur Lieven Debrauwer, maakte al een eerste selectie.

Vorig jaar sleepte de Engelse cineast Toby Fell-Holden de prijs voor de beste kortfilm in de wacht. Zijn kortfilm 'Balcony' vertelt het verhaal van een Brits meisje dat zich aangetrokken voelt tot een Afghaanse immigrante.   

Save the date

"Vrijdag 10 november ben je welkom in het auditorium van het Provinciehuis in Leuven. Dan gaan we feestelijk van start met een gratis openingsavond. We vertonen de films van de laureaten van onze kortfilmwedstrijd en jij kiest mee de winnaar. Nadien is er gratis drank en veel schoon volk tijdens de receptie. Meer details volgen, maar schrijf de datum nu alvast in je agenda."   

Geografische spreiding

Leuven blijft het ankerpunt van het festival. Maar er zijn ook voorstellingen in Aarschot, Diest, Dilbeek, Halle, Kortenberg, Londerzeel, Mechelen, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Truiden, Tienen, Vilvoorde en Wezembeek-Oppem.

Bron: 

Eigen verslaggeving