VS: LGBT-organisaties kwaad over einde bescherming migratiejongeren

06/09/2017 - 09:24
De Republikeinse regering van president Donald Trump heeft op 5 september beslist minderjarige illegalen niet meer te beschermen. Dit is bijzonder slecht nieuws voor de jonge holebi's en transgenders onder hen.

De Amerikaanse regering heeft het einde van de Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA) aangekondigd. DACA beschermde jonge sans-papiers. Ze worden Dreamers genoemd, verwijzend naar de American Dream. DACA is van toepassing op aanvragers die jonger dan 16 waren toen ze naar de Verenigde Staten kwamen. Ze mochten niet ouder dan 30 jaar zijn in 2012.

DACA was een stokpaardje van Democratisch president Barack Obama. Huidig Amerikaans president Donald Trump heeft een allergie aan alle maatregelen van z'n voorganger.

Deportatie

Tenzij het Congres alsnog beslist Dreamers te beschermen, riskeren honderdduizenden sans-papiers deportatie vanaf 2018.

Volgens het National Center for Lesbian Rights zijn er 75.000 holebi en transgender Dreamers. Het Los Angeles LGBT Center houdt het op een schatting van 36.000 personen.

Nu al thuis

Het Los Angeles LGBT Center reageert onthutst. "President Trump geeft de boodschap 'ga naar huis' mee, maar hij vergeet dat deze mensen al thuis zijn", zegt ceo Lorri L. Jean.

"Het leven van 11% van de DACA-gebruikers is overhoop gegooid. Hun dromen, hun toekomst en hun veiligheid wordt in gevaar gebracht", stelt voorzitter Kate Kendell van het National Center for Lesbian Rights op haar beurt.

Bron: 

Gay Star News