Voorstelling jeugdboek over lesbisch ouderschap tijdens Coming-Outdag

27/09/2017 - 13:31
Op 11 oktober stellen jeugdauteur Gil vander Heyden en Uitgeverij Kartonnen Doosen het boek ‘Mijn vader is een vis’ voor. Een verhaal over vriendschap, lesbisch ouderschap, puberproblemen en wat hoofdpersonage Basti allemaal beleeft.

Basti is al dertien jaar gelukkig met zijn twee moeders. Maar zijn ze het zelf ook nog? En wat voelt het meisje op wie hij hopeloos verliefd wordt voor hem? Basti’s rustige leven wordt duchtig dooreengeschud.

Twee moeders

Het nieuwe boek van Gil vander Heyden stelt een gezin met twee moeders centraal. Dat mag wel, vinden de makers. “Het aantal gezinnen met twee moeders of twee vaders neemt toe, het aantal prentenboeken waarin holebigezinnen voorkomen gelukkig ook. Het aantal Nederlandstalige boeken voor lezers van 12 jaar en ouder waarin holebi-ouders een rol spelen is echter nog op een hand te tellen”, stelt Uitgeverij Kartonnen Dozen in een persbericht. “Gelauwerd jeugdauteur Gil vander Heyden en Uitgeverij Kartonnen Dozen willen daarom hun bijdrage leveren aan meer diversiteit in het boekenaanbod.”

Gil vander Heyden

Gil vander Heyden schreef meer dan vijftig kinder- en jeugdboeken. Als medewerkster aan weekbladen voor kinderen schreef ze een groot aantal korte verhalen. Daarnaast schreef ze ook luisterspelen, cursiefjes en gedichten. De laatste jaren legt de artieste zich meer toe op gedichten. Voor haar dichtbundel ‘Kleine stemmen’ (uitgeverij Clavis), met tekeningen van André Sollie, ontving ze in 2014 een Zilveren Griffel.

Praktisch

Mijn vader is een vis’ wordt op woensdag 11 oktober om 20 uur voorgesteld in het auditorium van bibliotheek Permeke aan het De Coninckplein 25-26 in Antwerpen. Gil vander Heyden komt die dag signeren. Aanwezigen worden getrakteerd op een drankje.

Bron: 

Eigen verslaggeving