Casa Rosa en Stad Gent vieren renovatie van grootste Vlaams regenbooghuis

29/09/2017 - 15:24
De verbouwingen van Casa Rosa zijn afgerond en er werd een regenboogelement op de gevel van het gebouw aangebracht. Dat vieren Casa Rosa, het Oost-Vlaamse regenbooghuis, en de Stad Gent. Iedereen is welkom op 1 oktober voor de inhuldiging van het regenboogelement, met live pianomuziek, dj’s, een expo rond 40 jaar holebi- en transgenderbeweging en een rondleiding in het gebouw.

Casa Rosa is het grootste regenbooghuis in Vlaanderen. Dankzij een investeringssubsidie van de Stad Gent kan Casa Rosa het volledige gebouw aan de Kammerstraat 22 in Gent in gebruik nemen. De gerenoveerde zolderverdieping zorgt voor meer kantoorruimte en voor meer polyvalente ruimtes voor verhuur. Casa Rosa huisvest holebi- en transgenderorganisaties met personeel: çavaria en Wel Jong Niet Hetero. Daarnaast kunnen lokale holebi- en transgenderverenigingen gratis gebruik maken van de zalen in Casa Rosa.

Stad Gent wou dit jaar ook zichtbaar maken dat Gent een holebi- en transvriendelijke stad is door een regenboogelement in te richten. Ze sprak hiervoor illustrator Brecht Vandenbroucke aan die een geveltekening maakte die de werking van Casa Rosa veruiterlijkt en het regenbooghuis scherp profileert in het straatbeeld. Vandenbrouckes illustraties barsten van de referenties naar de pop- en gamecultuur. De kenmerkende illustraties sieren de pagina’s van onder meer Le Monde Diplomatique, The New York Times en HUMO.

High Tea & Open House

Op 1 oktober wordt het regenboogmonument van Stad Gent ingehuldigd door schepen van Gelijke Kansen Resul Tapmaz (sp.a) en stelt Casa Rosa haar deuren open. Bezoekers kunnen het resultaat van de verbouwingswerken bewonderen en de expo ‘Hoekstenen’ over 40 jaar holebi- en transgenderbeweging bezichtigen.

De feestelijkheden gaan gepaard met een receptie met live pianomuziek en dj’s, hapjes en een drankje. Hiervoor slaat Casa Rosa de handen in elkaar met Apluss, het holebi- en transgendercafé in Casa Rosa.

Open Salons

In het najaar wil Casa Rosa starten met ‘Open Salons’ waarbij de organisatie op werkdagen tussen 10 en 17 uur een ruimte op het gelijkvloers openhoudt. Hier kunnen bezoekers terecht met hun vragen, maar ook voor heel wat andere zaken. Mensen kunnen hier elkaar ontmoeten, komen werken en overleggen, of iets lezen met een non-alcoholisch drankje.

Praktisch

High Tea & Open House
Zondag 1 oktober vanaf 15 uur, inhuldiging om 16.30 uur
Casa Rosa, aan de Kammerstraat 22 in Gent
Iedereen welkom, gratis toegang en reservering is niet nodig
Het Facebookevenement

Bron: 

Eigen verslaggeving

Uitnodiging High Tea & Open House
Gerenoveerde zolder Casa Rosa


Hier niet op klikken aub