Stijn Depoorter nieuwe hoofdredacteur voor ZiZo

03/10/2017 - 14:35
Stijn Depoorter is de nieuwe hoofdredacteur van ZiZo-Magazine en ZiZo-Online. Hij volgt Dennis De Roover op, die de voorbije vijf jaar ZiZo leidde.

Stijn Depoorter heeft journalistiek gestudeerd. Hij kwam daarna in de communicatiewereld terecht. In 2014 startte hij een eigen blog: Stijnzijn. Verder is hij ook redacteur bij Charlie Magazine.

“Ik schrijf op de manier waarop ik in het leven sta: empathisch, bedachtzaam en met aandacht voor details. Ik kijk er ontzettend hard naar uit om die lijn door te trekken naar ZiZo”, zegt Stijn.

De nieuwe hoofdredacteur zal een groep van een veertigtal vrijwillige redactieleden coachen. Samen bepalen ze de inhoud van het kwartaaltijdschrift ZiZo-Magazine en de nieuwssite ZiZo-Online. Hij wordt ook het eerste aanspreekpunt voor mensen die nieuwstips hebben en voor de partnerorganisaties van çavaria.

ZiZo staat voor grote uitdagingen. In recente jaren vernieuwde ZiZo-Online en verdubbelde het bezoekersaantal van de site. Toch zijn er nog mogelijkheden om de site interactiever te maken en online community verder uit te bouwen.

Terugblik

De voorbije vijf jaar was Dennis De Roover hoofdredacteur van ZiZo. “Het was me een waar genoegen om vijf jaar de hoofdredactie van dit prachtige magazine en nieuwssite ZiZo-Online te mogen doen”, zegt Dennis bij zijn vertrek. “Twintig edities van ons kwartaaltijdschrift en honderden online-artikels later is het tijd voor een nieuwe uitdaging.”

“Het spreekt voor zich dat de emancipatiestrijd van holebi’s en transgenders mij zeer genegen blijft. Mijn sympathie voor çavaria, die zich inzet voor het welzijn van velen, is de voorbije vijf jaar gegroeid”, verzekert de afscheidnemende hoofdredacteur. “Mijn opvolger beschikt over heel wat kwaliteiten om voort te bouwen op de verwezenlijkingen van onze nieuwsmedia. Stijn, je gaat dat goed doen!”

Praktisch

Stijn is bereikbaar op het e-mailadres stijn.depoorter@cavaria.be
Wil je inzetten als vrijwilliger? ZiZo kan steeds schrijvers, eindredacteurs en fotografen gebruiken. Mail dan naar zizo@cavaria.be.

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub