Genomineerden OUTtv Media Award bekend

12/10/2017 - 09:56
Elk jaar reikt OUTtv de OUTtv Media Award uit aan een persoon of groep die de holebi- en transgendergemeenschap op een positieve manier onder de aandacht bracht in de media.

OUTtv maakt dit jaar de genomineerden op Coming-outdag bekend op haar website. De voorbije jaren sleepten Conchita Wurst (2014), premier Charles Michel (2015) en Mister Gay Belgium Raf Van Puymbroeck (2016) de prijs in de wacht.
 
OUTtv is actief in verschillende landen. In Vlaanderen zijn de genomineerden van 2017: 

  • K3;
  • Will Ferdy;
  • Yelle Goossens;
  • Christophe Wuyts;
  • Dries Mertens.

Waarom K3?

Het nieuws dat K3 over homo- en transseksualiteit zingt, dateert van november 2016. "K3 werd alsnog genomineerd voor de 2017-editie omdat we de winnaar van de OUTtv Media Award 2016 net bekend gemaakt hadden toen K3 met het nummer 'Prinsesje en Superman' op de proppen kwam. Het nummer kwam dus te laat voor een OUTtv Media Award-nominatie in 2016. Maar Klaasje, Hanne en Marthe hebben Vlaanderen laten zien waarom openlijk communiceren over thema's zoals homoseksualiteit en transseksualiteit vanaf jonge leeftijd zo belangrijk is. Het normaliseren van deze thema's is precies wat wij met de OUTtv Media Award willen bereiken",  zegt OUTtv-gezicht Jens Geerts.

Waarom Will Ferdy?

Zanger Will Ferdy ontving dit jaar het Vlaams Ereteken voor zijn inzet en zijn openheid rond zijn geaardheid. Will was de eerste bekende Vlaming die in 1970 uit de kast kwam tijdens een toenmalige BRT-reportage 'Zo Zijn'. Hierdoor werd hij pionier van de holebi- en transgendergemeenschap en effende hij het pad voor andere BV's. 

Waarom Yelle Goossens?

Yelle Goossens is de eerste man in België die zelf een kind op de wereld zette. Hij deelde zijn verhaal via de Vlaamse media, zoals het tv-programma Iedereen Beroemd, waardoor hij bijdroeg aan het doorbreken van het transgendertaboe.
 
"Een voorbeeld zijn voor andere transgenders en hen helpen, is wat ik graag doe", laat Yelle aan ZiZo weten. Hij is vereerd. "Ik vond het belangrijk dat ik mijn verhaal naar buiten kon brengen, niet enkel voor mezelf maar ook voor anderen. Ga voor wat je echt wilt, wie je echt bent en hoe je je echt voelt vanbinnen. Ik heb heel veel mensen rond me die me steunen en altijd achter me hebben gestaan. Ik kan alleen maar zeggen dat deze nominatie deugd doet." 

Waarom Christophe Wuyts?

Open Vld'er Christophe Wuyts ijverde vanuit de Antwerpse districtsraad voor permanente regenboogzebraden in de stad. 
"Het doet me erg plezier om genomineerd te zijn voor de OUTtv media Awards 2017. Het is een blijk van appreciatie voor mijn initiatief. De regenboog zebrapaden in Antwerpen zijn een duidelijk signaal dat iedereen zichzelf kan en zijn. Ik doe mijn best om er de komende maanden nog enkele extra te realiseren. Ik laat mijn familie, vrienden, collega’s op het werk en Open Vld’ers van de stemming weten, en ga er van uit dat ze voor me zullen stemmen", vertelde Wuyts aan ZiZo. 

Waarom Dries Mertens?

Rode Duivel Dries Mertens zet zich in voor Heroes of Football, een Europees bewustmakingsproject om het taboe van homoseksualiteit in het voetbal te doorbreken. 
 
 Vorig jaar brachten meer dan 1500 mensen hun stem uit. Stemmen kan tot en met 27 oktober 2017 via www.out.tv. De winnaar wordt eind oktober bekend gemaakt.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Lees meer over: 


Hier niet op klikken aub