Frontman Max van Oscar and the Wolf praat openlijk over zijn homoseksualiteit

20/10/2017 - 14:46
Zanger Max Colombie (26) is leadzanger van de populaire band Oscar and the Wolf. Hij is openlijk homoseksueel maar spreekt niet vaak over zijn geaardheid. Daar kwam in de Nederlandstalige editie van Attitude verandering in. In het recentste nummer spreekt Max niet enkel over 'Infinity', het langverwachte tweede album van Oscar and the Wolf maar ook over zijn homoseksualiteit.

"Ik krijg wel eens de vraag of ik mezelf een 'queer artist' vind. Ik ben gay en ik vind het niet erg om te zeggen dat ik gay ben. I love to be gay. En ik zie mezelf ergens wel als queer artist' zoals Katy Perry en Lady Gaga dat ook zijn. Maar ik wil een artiest voor iedereen zijn, niet alleen voor een afgebakend publiek. Daarom label ik mezelf niet expliciet als gay. Ik schaam me er niet voor en iedereen weet dat ik homo ben. Mensen hoeven me alleen maar bezig te zien."
 
Maar Max Colombie wil het niet te veel benadrukken. "Omdat ik ik niet in een hokje gestopt wil worden. Ik hoop dat we ooit in een wereld leven waarin we niet eens meer vragen of het een jongen of een meisje is, dat iedereen gender fluid is. We staan nu aan het begin van een tijdperk. Het begint klein, met genderneutrale toiletten."

Latent activistisch

Max heeft een duidelijke mening over een gender en seksualiteit. Hij beseft dat dit dubbel is. "Ik vind het ook belangrijk dat ik me wel over dit soort dingen uitspreek. Ik vind het soms echt kut dat ik me niet méér als activist profileer."
 
"Er zijn nog altijd issues voor onze community, en met een sociale status is het belangrijk om dat in te zetten als wapen. Ik weet niet op welke manier ik dat zou moeten doen."

Rolmodel

Laat Max geen kans liggen om een rolmodel te zijn voor jonge fans? "Ik merk van mijn jongere gay fans dat ze, hoewel niet overal geschreven staat dat ik gay ben, wel zien dat ik er open voor sta. Ik ben er nog niet uit. Misschien moet ik voor mezelf een manier vinden hoe ik meer activistisch kan zijn zonder mezelf te labelen."
 
Het volledige interview met Max Colombie over 'Infinity', het langverwachte tweede album van Oscar and the Wolf album, selfies en waspoeder lees je in Attitude. Net zoals ZiZo kan je Attitude op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel, zolang de voorraad strekt, gratis afhalen. Vind je dichtsbijzijnde afhaalpunt.
 
In welke mate iemand openlijk over zijn/haar/hun geaardheid praat, is een strikt persoonlijke beslissing die ZiZo respecteert. ZiZo is wel verheugd dat Max in Attitude op een ongedwongen en open manier over dit thema praat en juicht deze openheid alleen maar toe. 

Bron: 

Attitude

Attitude cover met Oscar and The Wolf


Hier niet op klikken aub