Belgische kortfilm Calamity winnaar Holebikort 2017

10/11/2017 - 16:49
Het zeventiende Holebifilmfestival ging van start op vrijdag 10 november in het Provinciehuis van Leuven. De Belgische kortfilm Calamity werd door het publiek als winnaar van de kortfilmwedstrijd aangeduid.
In totaal stuurden 160 regisseurs uit 38 landen een kortfilm voor de kortfilmwedstrijd Holebikort. Een vakjury nomineerde vijf films die aan het aanwezige publiek op de openingsavond vertoond werden, waarna ze konden stemmen.
 
Uiteindelijk kwam Belgische kortfilm Calamity van Maxime Feyers & Séverine De Streyker als winnaar uit de bus. In de film zie je hoe moeder France reageert als ze Cléo, de vriendin van haar zoon Romain, ontmoet. 
 
Aan de wedstrijd is een prijs van 2 000 euro gekoppeld. Hoofdrolspeelster Ingrid Heiderscheidt nam de prijs in ontvangst.
 
De overige laureaten waren:
 
- Mukwano van Cecilie McNair uit Denemarken
- Please Hold van Jerell Rosales uit de Verenigde Staten
- More Than God van Kev Cahill uit Ierland
- Curmudgeons van Danny DeVito uit de Verenigde Staten
 

Record aantal voorstellingen

Met 26 langspeelfilms, 21 kortfilms, één documentaire, vijf podiumvoorstellingen en drie evenementen op dertien verschillende locaties heeft deze editie het uitgebreidste programma sinds het bestaan van het festival.
 

Regenboogkleur

Ter gelegenheid van het Holebifilmfestival wordt het Provinciehuis Vlaams-Brabant van 10 tot 26 november verlicht in de regenboogkleuren.
 

 

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hoofdrolspeelster Ingrid Heiderscheidt neemt de prijs in ontvangst.


Hier niet op klikken aub