Çavaria lid van 11.11.11 geworden

11/11/2017 - 12:56
11.11.11 strijdt tegen onrecht en voor duurzame verandering. Dit jaar stelt de organisatie migratie en vluchtelingen centraal in hun campagne. Çavaria is sinds kort lid van 11.11.11 om beter te kunnen inspelen op de noden van holebi's en transgenders in het buitenland.

Wereldwijd ontvluchten miljoenen mensen oorlog, vervolging, armoede, ongelijkheid, klimaatverandering... Oorzaken waar 11.11.11 elke dag aan werkt.  Ook holebi's en transgenders ontvluchten hun land op zoek naar een betere toekomst.

“Asielzoekers vluchten niet voor hun plezier. Hun thuissituatie werd onhoudbaar en ze doorstonden veel moeilijkheden op hun tocht naar België”, zegt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. “Eens aangekomen in ons land moeten we hen dan ook zo goed mogelijk opvangen, begeleiden en op weg helpen in een nieuw hoofdstuk in hun leven.” Holebi- en transgender asielzoekers hebben vaak moeite om asielinstanties te overtuigen van hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

Safe Havens

Çavaria zet zich met het project Safe Havens in voor LGBT-vluchtelingen. “We organiseren gezamenlijke activiteiten zodat ze hun (hopelijk) nieuwe thuisland en de holebi- en transgendergemeenschap leren kennen”, legt Borghs uit. “Ze leren ook elkaar kennen en bouwen een netwerk van vrienden uit. Dat is heel belangrijk omdat gevluchte holebi’s en transgenders vaak niet kunnen terugvallen op ondersteuning van landgenoten.”

Çavaria onderschrijft de vraag van 11.11.11 om een rechtvaardig migratiebeleid dat de grondoorzaken van migratie aanpakt, maar ook veilige en legale migratieroutes aanbiedt. We hebben nood aan een beleid dat niet vervalt in een wij-zij-verhaal, een beleid dat verbindt.

 

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub