"Koning Filip mag meer aandacht besteden aan holebi's en transgenders"

27/11/2017 - 09:50
Royaltykenner Brigitte Balfoort maant koning Filip aan aandacht te hebben voor holebi's en transgenders in België.

Koning Filip heeft regelmatig contact met jongeren. Enkele weken geleden ontving de koning een aantal jonge schrijvers zoals Aya SabiCarmien Michels en Lize Spit op het paleis. In juni bracht hij een bezoek aan de 'Marathonradio' van radiozender MNM, hij sprak er met jongeren over de examenperiode en woonde een concert van Bazart bij. Vorig jaar gaf hij vlak voor de kerstvakantie een interview aan het Ketnet-programma 'Karrewiet'. 
 
Aan holebi's en transgenders besteedde het koningshuis voorlopig geen of weinig aandacht. "Ik zou hem de tip geven om nog wat meer aandacht te besteden aan homo's, lesbiennes en transgenders in België. Ongeveer negen procent van de Belgen maakt deel uit van die groep en tot nu toe is die groep vergeten. Dus ik zou zeggen: Sire, nog een klein beetje werk aan de winkel wat dat betreft", zegt Brigitte Balfoort in het Nederlandse televisieprogramma 'Blauw Bloed'. 
 
In 2016 bracht de koning wel een eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslag op homodiscotheek Pulse in Orlando.

Buitenland

Sinds kort durven buitenlandse koningshuizen zich zichtbaarder te engageren voor holebi's en transgenders. Koning Willem-Alexander van Nederland bezocht COC Nederland, prinses Mary van Denemarken opende het IDAHO Forum 2016 in Kopenhagen en prins Harry van Wales liet zich live op Facebook op hiv testen en kreeg daarvoor een prijs van het homoblad Attitude

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub