Nederlandse scholieren voeren op Paarse Vrijdag actie tegen hokjesdenken

06/12/2017 - 11:16
Op vrijdag 8 december wordt op bijna 900 Nederlandse middelbare scholen weer Paarse Vrijdag gevierd, de dag voor LGBTI-acceptatie op school. Paarse Vrijdag staat dit jaar in het teken van hokjesdenken.
 
Zo’n 250 duizend scholieren dragen die dag paarse kleding om te laten zien dat iedereen op school zichzelf moet kunnen zijn, wat je seksuele oriëntatie of genderidentiteit ook is.
 
De scholieren voeren dit jaar actie tegen hokjesdenken. Kan een jongen op school make up dragen? Is het oké als een meisje automonteur wil worden? Kunnen jongens met jongens zoenen en meisjes met meisjes? Worden leerlingen die zich niet thuis voelen in het hokje ‘jongen’ of ‘meisje’ ook geaccepteerd? Dit soort vragen stellen scholieren dit jaar op Paarse Vrijdag aan de orde met posters, acties, feestjes en door paars te dragen. 
 
Paarse Vrijdag vindt jaarlijks plaats op de tweede vrijdag in december en wordt georganiseerd door COC’s Gender & Sexuality Alliance (GSA) Netwerk. Een GSA is een groep scholieren die vindt dat iedereen op school zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht seksuele oriëntatie of genderidenteit.
Bron: 

Persbericht COC Nederland

Lees meer over: 


Hier niet op klikken aub