Amerikaans leger open voor transgenders vanaf 1 januari 2018

12/12/2017 - 09:05
De Amerikaanse strijdkrachten maken zich klaar om transgenders te ontvangen. Nochtans kondigde president Donald Trump aan om transgenders te weigeren in het leger.

In 2015 kondigde de toenmalige minister van Defensie Ashton Carter, een Republikein die onder Democraat Barack Obama diende, dat transgenders welkom waren bij de strijdkrachten. In juli 2017 maakte Donald Trump dit ongedaan. 
 
Nadat Trump met veel bombarie had aangekondigd dat transgenders niet meer welkom zouden zijn bij de strijdkrachten, startten activisten rechtszaken om dit verbod te vermijden. Deze juridische strijd loonde. Na verschillende arresten maakt het Pentagon zich klaar om vanaf 1 januari transgenders toe te laten om zich in te schrijven.

Medische vereisten

Om te bekijken of ze geschikt zijn voor legerdienst, zullen transgender kandidaten weliswaar een lange en zware medische selectieprocedure moeten ondergaan. Daarom zal het verbod op transgenders mogelijk niet in theorie, maar wel in de praktijk standhouden.
 
Welke maatstaven gaat het Pentagon hanteren? Kandidaten moeten al achttien maanden een stabiele hormonentherapie volgen of al minstens achttien maanden geleden een geslachtswijzigende ingreep ondergaan hebben.

Bron: 

The GuardianHier niet op klikken aub