Britse 'Temptation Island' stelt zich open voor homo's en lesbiennes

10/01/2018 - 16:40
De Britse versie van 'Temptation Island' laat voortaan homo's en lesbiennes als kandidaat toe. In Vlaanderen zit dit er (nog) niet in.

'Love Island', de Britse versie van 'Temptation Island', stelt de casting open voor homo's en lesbiennes. Vorig seizoen deden twee bi-vrouwen mee, maar zij moesten zich op de mannen storten. 
 
Net als in Vlaanderen stelden producers dat het programma niet geschikt was voor holebiseksuele avonturen. Die redenering bestaat ook in Vlaanderen. "Dan heb je een praktisch probleem: je hebt slechts eilanden met één geslacht en dat geeft meteen een andere dynamiek aan het programma", vertelde Vijf-woordvoerder Kristof Demasure aan VRT NWS in februari 2017. Maar holebi's in 'The Bachelor' en 'The Bachelorette' kan wel.
 
ITV2 wil de 'wow-factor' van 'Love Island' verhogen. Daarom gaat de Britse televisiezender homo's en lesbiennes toelaten op de casting. 
 
Update 12/01/2018:  ITV2 stelt 'Love Island' dan toch niet open voor homo's en lesbiennes. Dat heeft de productie beslist. Eerder had een insider het tegendeel beweerd. Homo's en lesbiennes passen niet in het concept van deze Britse versie van 'Temptation Island'. 

Bron: 

PinkNews.co.uk, eigen verslaggeving