Wie wordt Mister Gay Belgium 2018?

02/02/2018 - 11:55
Op donderdag 8 februari stelt Mister Gay Belgium-organisator Bram Bierkens zijn 'gouden twaalf' finalisten voor. Op 2 juni wordt de opvolger van Jaimie Deblieck aangeduid.

Al voor de zesde keer organiseert Bram Bierkens de verkiezing. Dit jaar schreven 139 kandidaten zich in. Dertig van hen gingen mee op castingweekend in Sunparks in Mol. Daar zijn twaalf finalisten gekozen. 

Franstaligen

Onder die twaalf is er één Franstalige deelnemer, een Brusselaar. "Mister Gay Belgium is nog niet zo bekend in Wallonië. Er waren enkele Franstalige kandidaten uitgenodigd voor het castingweekend ", vertelt organisator Bram Bierkens. "Maar ik begrijp ook wel dat de drempel wat hoger is voor Franstaligen. Ze moeten altijd van veel verder komen." Vorig jaar was er een Luikse kandidaat: Grégrory Danvoie

Sterke lichting

Voor Mister Gay Belgium 2016 Raf Van Puymbroeck is 2018 het eerste jaar als medeorganisator. Hij ziet een sterke lichting. "De kandidaten hebben sterke verhalen en hebben een goed voorkomen." 

Eerdere winnaars

In 2013, 2014 en 2015 heette de wedstrijd 'Mister Gay Vlaanderen'. In 2016 konden Bierkens en zijn toenmalige partner Ivan Denis de naam 'Mister Gay Belgium' overkopen. "Vooral in het buitenland snapten ze 'Mister Gay Flanders from Belgium' niet. Vandaar dat we beslist hebben de naam over te nemen."

Wie zijn de vorige winnaars?

  • 2013: Tom Goris;
  • 2014: Willem Joris;
  • 2015: Skelte Willems;
  • 2016: Raf Van Puymbroeck;
  • 2017: Jaimie Deblieck.

Huidige mister Jaimie Deblieck stelt donderdag ook zijn campagne voor in aanwezigheid van staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA). 

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub