Bi My Valentine: biseksualiteit in de spotlight op valentijn

07/02/2018 - 09:52
Onder de noemer ‘Bi My Valentine’ organiseert de Vlaamse regenbooghuizen en çavaria valentijnsacties op vijf verschillende locaties in Vlaanderen. Hiermee maken ze biseksualiteit zichtbaar en roepen ze op om biseksuele personen te steunen door een selfie te maken. Met de slogan ‘Make your love visible’ willen ze mensen vragen wat liefde uit te dragen naar biseksuele personen.
Op Valentijnsdag organiseren Casa Rosa, Rebus, Het Roze Huis – çavaria Antwerpen, Holebihuis Vlaams-Brabant en Regenbooghuis Limburg, in samenwerking met de werkgroep Bi van çavaria, valentijnsacties gericht op het zichtbaar maken van biseksualiteit. Hasselt, Leuven, Antwerpen, Brugge en Gent worden ’s middags opgeleukt door een enthousiaste groep die voorbijgangers oproepen om bi’s te steunen en hen een valentijnskaartje mee te geven met wat meer informatie op.
 
“Met de slogan ‘Make Your Love Visible’ willen we mensen vragen om biseksuele personen een hart onder de riem te steken. Dit door een selfie te posten met de hashtags #bimyvalentine en #bivisibility. Iets wat je makkelijk en snel even kan doen op straat maar ook op school, op het werk, in de sportclub, op café… ” aldus Cathy Heyman van Casa Rosa. “Vorig jaar deden we de actie enkel op de Korenmarkt in Gent. We zijn erg blij dat we dit jaar met alle Vlaamse regenbooghuizen deze actie uitdragen in elke hoofdstad.”
 
Volgens Michael Van Roosbroeck van de werkgroep Bi van çavaria zijn zulke acties ook vandaag de dag nog steeds nodig. “Biseksualiteit is erg onzichtbaar in onze maatschappij. We willen mensen hier op een ludieke manier van bewust maken. Er zijn nog veel misverstanden rond biseksualiteit, ook binnen de holebi- en transgenderbeweging”
 
Meer info over het evenement vind je op de Facebookpagina.
 
Wil je meewerken aan deze actie en de stad op Valentijnsdag extra kleur geven?
 
Casa Rosa (Gent): cathy@casarosa.be
Rebus (Brugge): marian@rebuswvl.be
Het Roze Huis – çavaria Antwerpen (Antwerpen): Ines.Rombouts@hetrozehuis.be
Holebihuis Vlaams-Brabant (Leuven): takecare@holebihuis.be
Regenbooghuis Limburg (Hasselt): communicatie@regenbooghuislimburg.be
 
 
 
Bron: 

Eigen verslaggeving

Hand met een kaartje 'Bi My Valentine'
Lees meer over: