Leather & Fetish Pride brengt overzichtstentoonstelling fetisjkunst REX'WORLD

12/02/2018 - 11:04
Van 23 tot en met 25 februari loopt in Antwerpen REX'WORLD, een overzichtstentoonstelling van het werk van REX. Aan de tentoonstelling is een crowdfundingcampagne verbonden.

Leather & Fetish Pride Belgium zet dit jaar extra hard in in op kunst. Er is het concert 'Classic Meets Fetish' en er is ook de overzichtstentoonstelling REX'WORLD

Wie is Rex?

Rex is een Amerikaanse kunstenaar wiens carrière midden jaren zestig in New York begon. Zijn echte naam en geboortedatum blijven een mysterie. Hij is allicht geboren in de jaren 1940. 
 
Zijn uiterst zorgvuldige, homo-erotische tekeningen in zwart-wit werden voor het eerst gepubliceerd in een in de jaren zestig. Fotografische pornografie was nog steeds illegaal in de Verenigde Staten maar tekeningen en verhalen werden beschermd door vonnissen betreffende 'de vrijheid van meningsuiting' van het Amerikaans Federaal Hooggerechtshof. 
 
De meeste internationale erkenning kreeg Rex voor een reeks iconische posters en T-shirts voor de legendarische seksclub The Mineshaft in New York. 
 
"Mensen denken dat ik hardnekkig ben omwille van de hardnekkigheid, gewoon om mijn zin te krijgen", zegt Rex zelf hierover. "Maar ik ben iemand die decennialang hevig moest strijden tegen de samenleving, de wet, de Kerk en de staat – zelfs tegen de kunstwereld zelf – om mijn kunst naar buiten te brengen, waar ze gezien kan worden. 
 
"Er is simpelweg geen 'beleefde' manier om te strijden tegen de grote ongelijkheden die ik de voorbije decennia het hoofd moest bieden. 'Alstublieft' zeggen werkt niet wanneer je tekeergaat tegen deze machtige instituten. Ik vrees dat het mij op den duur eerder scherp en kortaf heeft gemaakt wanneer ik mijn kunst voor een publiek tracht te brengen dat in wezen niet de toestemming wil geven om het te tonen. Of eerder, om het te tonen op 'mijn voorwaarden'. Maar ik blaf harder dan ik bijt."

Crowdfunding

Aan de tentoonstelling is een crowdfundingcampagne verbonden. De expositie tijdens Darklands in Antwerpen toont een 150 werken, waarvan velen nog nooit zijn getoond omdat ze gecensureerd werken. De crowdfunding dient om de tentoonstelling te steunen. Wie de actie steunt, krijgt korting bij de aankoop van een werk. 
 
De helft van de tentoongestelde werken zal te zien zijn in de speelruimte REX ARENA, waarvan REX beweert dat het 'de plek is waar ze thuishoren'. Nog meer werk zal te zien zijn in de REX BAR en de REX STAND, waar kunstwerken, catalogi, kunstdrukken, postkaarten en posters te koop worden aangeboden. De overzichtstentoonstelling belooft een unieke belevenis te worden.
 
Meer info over REX'WORLD.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Rex


Hier niet op klikken aub