Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck en KLiQ promoten LGBT-inclusie op het werk

09/02/2018 - 11:26
Mister Gay Belgium 2017 Jaimie Deblieck wordt ambassadeur van het charter 'De inclusieve bedrijfscultuur' van KLiQ vzw en de Vlerick Business School.

Jaimie Deblieck studeerde tuinbouw. Tijdens stages kreeg hij wel eens onaangename commentaren over zijn homoseksualiteit zoals "Zou je niet beter kapper worden?".
 
"Pesten en discriminatie komen helaas nog voor", vertelt Thomas Jans van KLiQ vzw. "We weten dat holebi's en transgenders veel gelukkiger zijn in organisaties die echt inzetten op inclusie. Dat is niet alleen goed voor het welzijn van de werknemers, maar bedrijven met gelukkige werknemers gaan ook veel beter presteren."
 
Samen met de Vlerick Business School heeft KLiQ een project opgestart waarbij bedrijven een 'scan' laten uitvoeren. Zo kunnen deze bedrijven zien hoe inclusief ze al werken en wat beter kan.

Charter

Bij dit project hoort een charter, 'De inclusieve organisatiecultuur'. Dit charter is een intentieverklaring van de bedrijven. Coca-Cola, Microsoft, de VDAB, Stad Gent, McDonald's, P&G, Pfizer, Accenture, de Vlaamse overheid, Ikea en de Koninklijke Belgische Voetbalbond ondertekenden het charter al. 
 
Deblieck wordt ambassadeur van dit charter en wordt zo een aanspreekpunt voor wie dit charter wil onderschrijven. 
 
Dit project vindt plaats met de steun van het Europees Sociaal Fonds en de medewerking van de Vlaamse Overheid.

Bron: 

Eigen verslaggeving