VIDEO | Filmward spreekt met Timothée Chalamet en Armie Hammer over tolerantie

09/02/2018 - 17:15
Vanaf 14 februari speelt het 'coming-of-age'-verhaal 'Call Me By Your Name' in de Belgische filmzalen. Ward 'Filmward' Verrijcken sprak met de twee hoofdrolspelers over tolerantie.
Waar gaat de film over? In de hete zomer van 1983 logeert de 17-jarige Elio (Timothée Chalamet) bij zijn ouders in een villa aan de zonovergoten Italiaanse Riviera. Elio spendeert er zijn dagen met lezen, muziek luisteren, luieren en flirten met het Franse meisje Marzia. Als de nieuwe assistent van Elio's vader, een joodse professor, komt logeren moet Elio zijn kamer afstaan aan de knappe Oliver (Armie Hammer). 
 
Aanvankelijk is Elio geïrriteerd door zijn aanwezigheid van de zelfzekere Amerikaan maar al snel brengen ze steeds meer tijd met elkaar door en ontstaat er een plagerige liefdesdans van aantrekken en afstoten tussen de twee. 
 

Fuck them

"Ik zie het als een liefdesverhaal voor iedereen. Los van je geaardheid of hoe je jezelf identificieert: iedereen kan de emoties van de personages voelen omdat de regisseur zo meesterlijk de elementaire emoties vat", antwoordt Hammer op de vraag of de film over tolerantie gaat, omdat veel mensen de film als een homoseksueel liefdesverhaal zien.
 
Als Filmward opmerkt dat sommige mensen de liefde tussen twee mensen van hetzelfde geslacht afwijzen, heeft Hammer een niet mis te verstande boodschap voor die mensen klaar: "Fuck them".
 
Chalmalet zegt dat hij tijdens de opnames niet bezig was met holebifobie: "Ik heb het geluk gehad om op te groeien in een omgeving waar strenge definities van seksualiteit en geaardheid niet aanwezig waren."
 
Bekijk het volledige fragment hieronder.
Bron: 

Eigen verslaggeving