Skeletoni Kim Meylemans bedreigd door Russinnen: "Homoseksualiteit is kanker"

15/02/2018 - 11:05
De Belgische out Olympisch atlete Kim Meylemans leeft in conflict met de Russische concurrenten. Het conflict is van sportieve aard, maar ze krijgt holebifobe verwijten.

Kim Meylemans is al langer uit de kast als holebi en leeft op gespannen voet met haar Russische concurrentes sinds ze enkele jaren geleden het WK in Sotsji in 2017 boycotte. Ze kreeg toen intimiderende boodschappen van haar Russische concurrentes. "Ik kreeg bedreigingen", getuigt ze in Het Belang van Limburg. "'Het is goed dat je niet naar Sotsji komt, want homoseksualiteit is zoals kanker en je bent ziek'. Dan weet je wat voor grote fan ik van dat land ben. Als er volgend jaar een wereldbeker is, ga ik niet."
 
Vanaf vrijdag komen de skeletoni's in actie. Skeleton wordt beschouwd als de eerste sleesport ter wereld. Atleten proberen zo snel mogelijk een ijsbaan af te dalen. Dit doen ze op een slee met het hoofd vooruit. Geen enkele Russin neemt deel aan de Olympische wedstrijd. 
 
Wil je weten wat je kan doen bij haatboodschappen? ZiZo bracht een uitgebreid artikel over het onderwerp. Meer informatie vind je ook in de online brochure Opvallen & Rechtslaan van çavaria en de de website van Uni-form.
 
Aanpassing 19/02: De holebifobe commentaren zijn niet recent, ze stammen uit 2017.

Bron: 

Het Belang van LimburgHier niet op klikken aub