Vijf films met lesbische hoofdpersonages die je dit jaar in de gaten moet houden.

20/02/2018 - 17:27
Wie houdt er niet van een gezellig tv avondje of een uitstap naar de bioscoop? In 2018 komen er weer enkele prachtige lesbische films uit voor het publiek en deze vijf mag je zeker niet missen!

Na ThelmaBattle of the Sexes​ en Below Her Mouth in 2017, belooft 2018 een nog zelfs beter jaar te worden voor films met lesbische personages in de hoofdrol.

Disobedience

Disobedience, de debuutroman van Naomi Alderman, werd in 2017 verfilmd en zal in 2018 in de Vlaamse zalen verschijnen. Een jonge vrouw keert na de dood van haar vader terug naar de Joodse gemeenschap waar ze opgroeide. Haar romance met een jeugdvriendin was destijds de reden om de besloten gemeenschap te verlaten. Nu ze terug is, flakkert de verliefdheid weer op. Hoofdrolspeelsters Rachel Weisz en Rachel McAdams passen prachtig in dit verhaal van verboden liefde vol sensuele spanning.

Tell It to the Bees

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Fiona Shaw. ‘Tell It to the Bees’ neemt ons mee terug in de tijd naar het Britse platteland in de jaren 50, waar het erg moeilijk blijkt te zijn om een geheim te bewaren. Actrice Anna Paquin speelt de rol van een arts die een relatie begint met de moeder van één van haar patiëntten. Het boek werd in 2009 met veel lof ontvangen en we hopen dat de film ook de hoge verwachtingen zal inlossen.

The Miseducation of Cameron Post

Ook deze film is gebaseerd op een roman, deze keer van de Amerikaanse schrijfster Emily M. Danforth. 'The Miseducation of Cameron Post' vertelt het verhaal van een 12-jarig meisje dat net haar seksualiteit en homoseksualiteit ontdekt. wanneer haar ouders plots overlijden, wordt ze naar een ultra-conservatieve tante gestuurd. Wanneer Cameron (Chloë Grace Moretz) ongewenst ge-out wordt, stuurt de tante haar naar een zomerkamp om te 'ont-gayen'. Deze film werd op het Sundance Filmfestival geprezen en kreeg zelfs de U.S. Dramatic Grand Jury prijs. Wie niet kan wachten om de film in de zalen te zien, kan alvast het boek lezen!

Becks

Deze it-could-happen-to-any-of-us film vertelt het verhaal van een muzikante (Lena Hall) die wordt bedrogen door haar partner en plots beseft dat ze er weer alleen voor staat. Ze keert terug naar het ouderlijk huis en pikt de draad met oude vrienden en kennissen weer op. Maar dan wordt ze verliefd op een getrouwde vrouw… Deze romantische film belooft erg spannend te worden

Skate Kitchen

'Skate Kitchen' speelt zich af in de New Yorkse skate-scene, waar de jonge Camille (Rachelle Vinberg) vriendschap sluit met een groepje skatende meiden. Ze ontdekt hoe het is om niet eenzaam te zijn en tegelijkertijd leert ze ook zichzelf kennen. Deze film vertelt het verhaal van de weg die een jong meisje in de metropool moet afleggen en de hoeveelheid testosteron waarmee ze af te rekenen krijgt. Regisseur Crystal Moselle is een bekende naam in het independent filmcircuit en in 2015 viel ze al een keer in de prijzen op het Sundance filmfestival.
 

Bron: 

Eigen verslaggeving

Lees meer over: