Trainbow Belgium wint Prijs van het Hart

10/03/2018 - 17:58
Dit jaar won Trainbow Belgium de ‘Prijs van het Hart’. Elk jaar reikt çavaria een prijs uit voor de meest hartverwarmende activiteit van het voorbije jaar. Uit een hele lijst hartverwarmende initiatieven werden voor het werkjaar 2017 drie initiatieven genomineerd voor de 'Prijs van het Hart', waarop kon gestemd worden door de aanwezigen op de Algemene Vergadering.
Trainbow Belgium is de vereniging voor holebi's en transgenders bij de Belgische Spoorwegen. “We hebben met enkele enthousiaste collega’s Trainbow Belgium opgericht om de LGBT’s van de spoorwegbedrijven te verenigen en om actief mee te werken aan een diversiteitsbeleid”, vertelt voorzitter Ramses Noffels aan ZiZo.
 
Tijdens de week van de Belgian Pride heeft Trainbow Belgium, in samenspraak met de NMBS, regenboogvlaggen opgehangen aan enkele Belgische stations. De vereniging wilde daarmee haar steun betuigen aan de diversiteit in onze samenleving en aan holebi’s in het bijzonder. “We trokken onze stoute schoenen aan en stelden de vraag om onze regenboogvlaggen te mogen ophangen tijdens de week van de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT, 17 mei) en The Belgian Pride. Tot onze vreugde was de NMBS enthousiast over ons voorstel”, zegt Noffels. 
 

Andere genomineerden

Het project Lokaal Regenboogbeleid zorgde ervoor dat 35 van de 64 West-Vlaamse steden en gemeenten een regenboogcharter ondertekenden. Hiermee engageerden ze zich om een uitgebreid lokaal regenboogbeleid te voeren. In het najaar brachten ze West-Vlaamse schepenen en ambtenaren (het Regenboognetwerk) samen op een congres voor verdere inspiratie, workshops… De aanwezigen stelden hun plannen voor, vol grote en kleine acties, maar allen ambitieus. Ze inspireerden elkaar en begonnen ook al meteen samen te werken waar mogelijk. Volgende maand is er een tweede samenkomst gepland.
 
De Mechelse LGBT+ vereniging HLWM (Homo en lesbienne werking Mechelen) organiseerde een welzijnsdag waarop een dertigtal aanwezigen waren. Sensoa kwam langs om zaken zoals hiv, PrEP en seksueel overdraagbare infecties toe te lichten. Ook in 2017 is deze informatieverstrekking nog broodnodig om misverstanden en foutieve informatie de wereld uit te helpen. Daarna kwam de vereniging Genderflux praten over gender en genderdiversiteit aan de hand van een ‘stellingenspel’. 
 
“Alle genomineerden verdienden de Prijs van het Hart maar er kan er maar één winnen natuurlijk”, zegt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. “Het is elk jaar weer een hele opgave om drie activiteiten te selecteren uit alle geweldige initiatieven die er in Vlaanderen worden georganiseerd. De aanwezigen van de Algemene Vergadering stemden Trainbow Belgium naar de overwinning, en dat hebben ze dubbel en dik verdiend."
Bron: 

Eigen verslaggeving

De leden van Trainbow Belgium met hun prijs


Hier niet op klikken aub