Foodblogger VEG&Tables: Ik wil mijn levensstijl tonen, niet alleen eten, maar het totale concept is belangrijk

12/03/2018 - 11:21
ZiZo ging op bezoek bij foodblogger Michael Ternoot. Wat twee jaar geleden begon als een hobby is ondertussen uitgegroeid tot een regelrechte hit. Zijn blog en bijhorende Instagram VEG&Tables kan rekenen op volgers van over de hele wereld. De vegetarische recepten die je op zijn blog kan vinden, zijn eigen recepten of creatieve interpretaties van bestaande recepten.
Een jaar lang zocht Michael naar een goed uitgangspunt voor zijn blog. Hij wilde er een rode draad doorheen weven. “In het begin gooide ik alles op mijn blog: van heel gezonde dingen tot gerechten met superveel suiker en boter. Maar dat paste niet bij mijn levensstijl,” zegt Michael. Dus besloot hij een jaar geleden om uitsluitend vegetarische recepten te publiceren. Zelf eet hij af en toe nog vlees, maar niet vaak. “Thuis kook ik bijna alleen vegetarisch, omdat ik groenten superbelangrijk vind. Ik kan met groenten ook veel creatiever aan de slag dan met vlees,” geeft hij nog mee.
 
De recepten op zijn blog zijn van eigen hand: “Af en toe haal ik mijn inspiratie ook wel uit kookboeken -daar heb ik er enorm veel van- of andere blogs. Ik probeer echter altijd om anders uit de hoek te komen dan de meesten. Zo ben ik bijvoorbeeld erg  geïnteresseerd in fermentatie en pas dit proces toe op granen: gefermenteerde granen zijn niet alleen veel voedzamer, maar ook beter en lichter verteerbaar. Zo kom ik dan tot een soep of risotto. Dat zijn dingen die de meeste mensen nog niet echt kennen. En het is ook niet supermoeilijk,” legt Michael uit. 
 

Hygge

Op zijn Instagram worden niet alleen foto’s van gerechten geplaatst. Hij post er ook foto’s van zichzelf en van zijn interieur. “Ik wil mijn levensstijl tonen, niet alleen eten, maar het totale concept is belangrijk. Ik ben dan ook enorm geïnteresseerd in de noordse levensstijl. Het hygge-gevoel. (Hygge spreek je uit als hoo-gaa en staat voor de Deense cultuur: goed leven, gezelligheid en samenzijn. Het wordt vaak gezien als de reden dat het Scandinavische land een van de gelukkigste landen ter wereld is, red.). Ook sport ik veel. Al die elementen wil ik bundelen tot een geheel plaatje zodat alles in het juiste perspectief komt te staan,” vertelt hij ons.
 

Instagram

En dat zijn Instagram een hit is, dat bewijst het aantal volgers. Ondertussen heeft hij er maar liefst meer dan 21.000. De meesten van zijn volgers komen uit het buitenland, wat ervoor gezorgd heeft dat je zijn blog ondertussen ook in het Engels kan lezen. 
“In het begin wou ik 10.000 volgers en ineens waren die daar,” zegt hij al lachend. “Instagram moet je echter nuanceren,” vult hij aan. “Op het moment dat je er de noemer influencer op plakt, krijg je precies ineens heel wat volgers. Ik vraag mij dan af: ‘wanneer ben je een echte infuencer?’. Ik wil vooral niet zijn zoals al de rest. Wat volgens mij belangrijk is: de juiste zaken op het juiste moment posten. En daarbij natuurlijk zo eerlijk mogelijk zijn.”
 
Instagram: vegandtables
 
Dit artikel verscheen ook in ZiZo 141. Je kan een gratis exemplaar van ZiZo meenemen in onze afhaalpuntenOf neem een abonnement, dan krijg je het nummer toegestuurd.
Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub