Love, Simon op 20 juni in Belgische filmzalen

22/03/2018 - 11:53
In de VS is het coming-outverhaal 'Love, Simon' net uitgekomen. In ons land moeten we nog tot 20 juni wachten om de film op het witte doek te zien.

Iedereen verdient een geweldig liefdesverhaal. Maar voor de zeventienjarige Simon Spier is het een beetje ingewikkelder. Hij staat op het punt om zijn familie en vrienden te vertellen dat hij homoseksueel is. Hij is al een tijdje aan het chatten met een jongen van wie hij de identiteit niet kent. Maar dan komt een e-mail die hij naar hem wou sturen bij een klasgenoot terecht en wordt hij door die kerel gechanteerd.

De cast uit de kast

Joey Pollari neemt de rol van Lyle op zich in de film. Recent vertelde hij aan The Advocate voor het eerst in het openbaar dat hij op mannen valt. 

Ook acteur Keiynan Lonsdale (Bram in de film) besloot zich na de opnames te outen. Hij vertelt dat hij doodsbang was dat het uitkwam, maar dat de filmopnames hem deden besluiten het toch te doen. "Timing is heel grappig. Ik had nooit gedacht dat ik deze rol zou kunnen spelen in een queer liefdesverhaal omdat ik zelf  issues had. De film gaf me wel een kick om na te denken over hoe ik met de schaamte over mijn seksuele geaardheid kon omgaan", zei hij aan Huffpost.

Geen twee zonder drie, ook de broer van hoofdrolspeler Nick Robinson kwam uit de kast tijdens de opnames van de film. Hij vertelde hierover in de talkshow van Ellen DeGeneres.

Strawberries & Cigarettes

De Australische queer artiest Troye Sivan leverde een bijdrage aan de soundtrack. Beluister zijn romantische ballade Strawberries & Cigarettes.

Bron: 

Huffpost, Winq