Holebifobe reacties tijdens Trinxx' promotour voor Belgium’s Got Talent

20/04/2018 - 09:06
Trinxx is vanavond te zien in de tweede studioshow van Belgium’s Got Talent op VTM. De jongens zullen de jury en de kijkers proberen te overtuigen met hun dansact op hoge hakken. Tijdens hun promotour deze week kregen holebifobe reacties naar het hoofd geslingerd.

Raf Van Puymbroeck (Mister Gay Belgium 2016), Jef De Prins en Yannick Van Damme vormen samen Trinxx, een urban streetdance formatie. Het drietal wil met de act en deelname aan Belgium’s Got Talent het hokjesdenken en enkele heersende taboes over genderidentiteit en -expressie aankaarten en doorbreken.

“We hebben geprobeerd om de feedback die we tijdens de voorrondes van de jury kregen mee te nemen in onze act voor de studioshow. Hogere hakken, meer show, andere outfits, een totaalconcept om onze dansperformance naar een hoger niveau te brengen”, zegt Van Puymbroeck aan ZiZo.

Vijftien centimeter

“De kijkers mogen zich verwachten aan een echte show. In deze studioshow dansen we op high heels van maar liefst vijftien centimeter, dat is vijf centimeter hoger dan die uit de voorrondes. Ook onze kostuums zijn veranderd en voor de jury hebben tijdens de act enkele verrassingen in petto. We hopen dat onze act de jury en de kijkers zal entertainen.”

Nare reacties tijdens promotour

De voorbije dagen voerde Trinxx promo in Gent, Leuven en Antwerpen. De reacties kwamen van alle lagen van de bevolking en waren grotendeels positief. Enkel in Antwerpen kregen ze ook negatieve reacties te verduren. Scheldwoorden zoals ‘homo’ en ‘choco’ werd er naar hun hoofd geslingerd. Mensen verscheurden de promoflyer en er werd zelfs naar de jongens gespuwd. 

“Met onze act kaarten we de genderstereotypen aan. We tonen dat mannen gerust op hakken mogen en kunnen dansen als ze dat willen. Die negatieve reacties tonen aan dat het nog steeds nodig is dat we die boodschap uitdragen. Het motiveert ons nog meer! We hopen op een plek in de finale zodat we onze boodschap nog langer kunnen verspreiden”, aldus Van Puymbroeck.

Hoe stemmen?

Kijk vanavond naar de studioshow van Belgium’s Got Talent om 20.35 uur op VTM en stem Trinxx naar de finale. Stemmen kan per sms: stuur ‘4’ naar 6677 en/of via de VTM-app (waar je ‘Trinxx’ moet aanduiden). Stemmen kan vanaf het einde van de uitzending tot middernacht.
 

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub