Holebizender OUTtv zendt muziekshow met Eurovisiesongfestivalkandidaten in primeur uit

02/05/2018 - 12:08
nieuws
Foto Sennek
De internationale holebizender OUTtv zendt vanavond (2 mei) in primeur ‘Eurovision in Concert’ uit, een speciale tweedelige muziekshow waarin 32 van de 43 deelnemers van het Eurosongfestival van dit jaar live hun nummer aan elkaar laten horen.

Het is al lang bekend dat homo’s en het songestival een onlosmakelijk huwelijk is en daarom kunnen abonnees van OUTtv de nummers van de kandidaten in primeur horen. Daarnaast houdt de zender ook een online Eurovisiepoll. Sinds 2010 stemmen meer dan 3000 holebi’s op het songfestivalnummer waarvan zij denken dat het zal winnen. De winnaar van de stemwedstrijd ontvangt van Eurosongkenner Jens Geerts de felbegeerde OUTmusic award voor het echte songfestival van start gaat op tv.

“Ieder jaar weer vragen verschillende media ons naar de Songfestivalvoorspellingen van de homogemeenschap. Homo’s hebben nu eenmaal goede voeling met Songfestivalmuziek,” licht Marc Putman, CEO van OUTtv Europe toe. “Tot en met vorig jaar draaide de OUTmusic Award ook enkel en alleen om het nummer dat het best in de smaak viel bij de LGBT+ gemeenschap. In tegenstelling tot het daadwerkelijke festival, hadden de artiest, de live-uitvoering en de persoonlijke of politieke boodschap van de artiest geen invloed op de OUTmusic-stemmen. De focus lag puur op het liedje. Dit jaar ligt dit anders want die hard fans kunnen vanavond al 32 deelnemende kandidaten, waaronder de Belgische Sennek, live aan het werk zien op OUTtv.”

Alle Eurosongliefhebbers kunnen dus alvast genieten van een voorsmaakje, vanavond om 21.35 uur op OUTtv (alleen te bekijken via Telenet Play en Play More).
 

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub