Fleur Pierets schrijft boek over haar relatie met Julian P. Boom

14/05/2018 - 09:44
nieuws
Portret Fleur Pierets en Julian P. Boom
Kunstenares en journaliste Fleur Pierets gaat een boek schrijven over haar leven met Julian P. Boom. Het koppel trok met hun 'project 22' de wereld rond om te trouwen in elk land waar het holebihuwelijk is toegelaten. Na het vierde huwelijk, in Parijs, werd Julian gediagnosticeerd met agressieve hersentumoren. Ze stierf twee maanden later. Fleur Pierets bleef achter en kon maar één ding doen: schrijven.

De Belgische Pierets en Nederlandse Boom werkten als vrouwelijk kunstenaarsduo onder de naam JF. Pierets en maakten onder andere het tijdschrift Et Alors?. In oktober 2017 gaven ze in New York de aftrap voor project 22, hun kunstperformance waarbij ze wilden huwen in alle landen die het holebihuwelijk toelaten. Het was een werk waar optimisme centraal stond en moest een ‘wereldtournee van de liefde’ worden.

Voor de tournee verkocht het koppel hun hele hebben en houden. Het noodlot sloeg toe na het vierde huwelijk in Parijs. Bloom werd gediagnosticeerd met agressieve hersentumoren. Ze stierf twee maanden later.

"Dit is geen boek dat ik wilde schrijven. Ik wil gewoon mijn vrouw en mijn toekomst terug", zegt Pierets op Facebook. Toch gaat het boek er komen. Ze kon kiezen uit vijf uitgeverijen en koos voor Das Mag van onder meer Lize Spit en Maartje Wortel.

“Ik probeer de essentie van mijn geliefde te vatten in woorden en bekijk ons leven vanuit elk perspectief. Mijn vrouw als kubistisch schilderij. Bekeken, uitgemeten en geordend. Tot er een vorm overblijft die ik kan meenemen in een teveel aan toekomst", zegt Pierets aan Das Mag.

Het boek ligt in 2019 in de rekken.

Bron: 

Eigen verslaggeving, Zij Aan ZijHier niet op klikken aub