Regenboogoversteekplaats ingehuldigd in Hasselt

17/05/2018 - 13:58
nieuws
Voortaan heeft Hasselt een regenboogpad. Het oversteek punt werd op 17 mei, de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT), feestelijk ingehuldigd.

In oktober 2017 vierde Regenboog Limburg haar vijfjarig bestaan. Op die viering had Gerald Corthouts, Hasselts schepen van Welzijn, de belofte gemaakt dat er een regenboogpad in Hasselt zou komen. De daaropvolgende maanden sloegen Stad Hasselt en Regenbooghuis Limburg de handen in elkaar voor de aanleg van het regenboogpad.

Iedereen welkom

De regenboogoversteekplaats heeft een zeer centrale ligging in de stad, in het midden van de winkel-wandelstraat op het kruispunt van de Demerstraat en de Lombaardstraat. "Dit regenboogpad moet onze inwoners het teken geven dat Hasselt een tolerante stad is waar iedereen welkom is", aldus schepen Corthouts.

David Secci, de voorzitter van Regenbooghuis Limburg, bedankte iedereen die meegewerkt heeft aan de realisatie van de regenboogoversteekplaats. "Vandaag vieren we feest, maar ik hoop tegelijk dat het niet bij deze regenboogoversteekplaats blijft. Er kan vanuit de stad veel meer gedaan worden. Ik hoop dat onze politici acties ondernemen in scholen, sportverenigingen, rusthuizen... zodat iedereen in onze samenleving voor de volle 100 procent zichzelf kan zijn."

Bron: 

Eigen verslaggeving

Bord met duiding over het regenboogzebrapad