Opbrengst nieuwe single STORM 3 gaat naar Holebifoon

31/05/2018 - 13:44
nieuws
De 4 leden op een rij in een jumpsuit
Juni, juli en augustus staan bekend als de Pride maanden. Speciaal voor de gelegenheid brengt de Belgisch-Nederlandse boyband STORM 3 de single ‘That’s My Girl’ uit. Een nummer dat over girl power gaat en dat zich richt tot de LGBT+ beweging. In België gaat de opbrengst van de single naar de Holebifoon.

“Muziek is een universele taal die alle lagen van de bevolking bereikt. Alleen wordt er in de muziekindustrie nog iets te veel nadruk gelegd op de heteronormativiteit binnen onze maatschappij waardoor thema’s zoals ‘homoseksuele liefde’, ‘transgenders’ en ‘gendergelijkheid’ zelden aan bod komen”, zegt Patrick la Lau, zanger bij STORM 3.

Mannen met girl power!

“Er rust nog een groot taboe op de holebi- en transgendergemeenschap”, zegt la Lau. “Toch vinden we het als boyband belangrijk om nummers over gendergelijkheid uit te brengen. Onze nieuwe single That’s My Girl is een knipoog naar de homogemeenschap waarbij homo’s vaak naar elkaar verwijzen als girl." Verder is That’s My Girl een pleidooi voor vrije genderexpressie. Iedereen mag zijn wie hij, zij of die is.

Verandering

Voor de nieuwe single ging STORM 3 een samenwerking aan met Jens Geerts, gezicht en ambassadeur van de Europese LGBT+ zender OUTtv. Jens zet zich al jaren in voor de LHBT-gemeenschap in Europa. "Er worden jaarlijks duizenden nummers over liefde uitgebracht, hoeveel gaan daarvan over homoliefde? We zouden allen wat activistischer moeten worden. We hebben meer liefde en tolerantie nodig. Een song over homoseksualiteit kan de wereld veranderen."

In 2017 opende het gelijkekansencentrum Unia 84 dossiers over holebifobie.  Een recente Vlaamse studie toonde dat 65 procent van de holebi's en 80 procent van de trans* personen ooit in hun leven aan zelfdoding gedacht heeft. Holebiseksualiteit is nog steeds strafbaar in meer dan zeventig landen. "Het is onze plicht om door middel van muziek voortdurend in dialoog te treden om een tolerantere samenleving te verkrijgen. Zwijgen, afwachten en niets doen, zorgt enkel voor meer intolerantie,” aldus la Lau.

Holebifoon

De opbrengst van de single gaat naar verschillende goede doelen die zich inzetten voor de LGBT+ beweging. In België gaat de opbrengst van de single naar de Holebifoon. De Holebifoon is een initiatief van de Vlaamse koepelvereniging voor holebi's en transgenders çavaria. Het is de opvang- en infolijn voor iedereen met vragen over holebiseksualiteit en gender en wordt voornamelijk door vrijwillgers draaiende gehouden.

De single 'That’s My Girl' is vanaf 1 juni te downloaden via iTunes en komt in maar liefst 115 landen uit.

 

Bron: 

Eigen verslaggeving