De gemiddelde eerste keer bij lesbiennes: Onhandig maar onovertreffelijk

08/06/2018 - 10:30
interview
Twee kussende meisjes
Redactrice Alice vroeg verschillende lesbische meisjes, allemaal tussen zestien en twintig, naar hun eerste keer.

Was het wat je ervan verwacht had? 

Jade: “Ik had er geen enkel idee van hoe het zou zijn, maar het was een heel aangename verrassing. Ik had niet verwacht dat ik mij zo comfortabel zou voelen. Als het kon, zou ik dat moment zeker nog eens opnieuw willen beleven.”

Elien: “Ik had het volledig anders verwacht. Ondanks mijn pogingen om alles zo romantisch mogelijk te laten verlopen, had ik eerlijk gezegd geen flauw benul waar ik mee bezig was. Het was fijn, maar het was geen eerste keer zoals in de films.”

Ondanks mijn pogingen om alles zo romantisch mogelijk te laten verlopen, had ik eerlijk gezegd geen flauw benul waar ik mee bezig was

Laura: “Het was veel beter dan verwacht! Ik dacht dat het ongemakkelijk en klunzig zou zijn, en dat was het ook wel, maar dan op een aangename manier. Doordat mijn eerste keer zo’n geweldige ervaring was, denk ik wel dat ik nu minder snel tevreden ben en soms misschien te hoge verwachtingen heb.” 

Anna: “Aangezien ik geen hoge verwachtingen of geromantiseerde ideeën over seks had, was het exact wat ik ervan verwacht had. Het was leuk en intiem, iets van ons twee, maar nu ook weer geen mijlpaal in mijn leven.” 

Vergeleek je je eigen lichaam met dat van je vriendin/sekspartner? 

Jade: “Ik heb nog nooit mijn lichaam vergeleken met dat van mijn vriendin, en ik ben dat ook niet van plan. Iedereen heeft haar eigen lichaamsbouw. Ik wil gewoon dat ik mezelf goed voel en dat zij zichzelf goed voelt, ongeacht hoe ze eruit ziet. Als zij tevreden is, ben ik dat ook. Echt onzeker heb ik me dus nooit gevoeld.” 

Elien: “Ik ben altijd vrij onzeker geweest, maar wanneer ik met iemand ben die ik echt graag zie, en die ik volledig vertrouw, dan heb ik niet zo de neiging om mezelf te gaan vergelijken met haar.” 

Ik durfde niet de eerste stap te zetten om de aanrakingen intiemer te maken, uit angst dat ik te ver zou gaan

Laura: “Mijn toenmalige vriendin en ik waren allebei heel onzeker over ons lichaam. We gingen allebei door een moeilijke fase in ons leven, en hadden littekens van automutilatie. Ik was heel mager maar voelde me niet zo, en hoewel zij een normaal lichaam had, voelde ze zich soms ongemakkelijk omdat ik magerder was.” 

Anna: “Ik was vooral onzeker in het opzicht van: “Ga ik het wel goed doen?”. Ik durfde niet de eerste stap te zetten om de aanrakingen intiemer te maken, uit angst dat ik te ver zou gaan. Over mijn eigen lichaam voelde ik me minder onzeker, omdat we elkaar daarvoor al naakt gezien hadden.”

Hecht je er veel belang aan dat de seks veilig is? 

Jade: “Ik vind veilige seks belangrijk, maar aangezien mijn vriendin en ik allebei geen ziektes hebben, lijken voorbehoedsmiddelen ons niet echt nodig. We letten wel heel erg op hygiëne. Zo maken we speeltjes bijvoorbeeld altijd op voorhand proper.”

Elien: “Ik ben niet echt op de hoogte van voorbehoedsmiddelen voor lesbische seks, en gebruik ze dus ook niet.”

Laura: “Ik laat me jaarlijks testen op soa’s, maar veilige seks is nu ook weer niet zo belangrijk voor mij dat het mijn seksleven zou tegenhouden.” 

Anna: “Veiligheid is iets waar ik niet echt bij stilsta, hoewel ik dat misschien beter wel zou doen, maar ik zie mezelf echt geen beflapje of zo gebruiken.”

Wat is het belangrijkst bij seks? 

Jade: “Wederzijdse inspanning is heel belangrijk, maar goede communicatie is dat zeker ook zodat je van elkaar weet wat je wel en niet wilt, en je het ook tegen elkaar kan zeggen als je hoofd er even niet naar staat.”

Elien: “Goede seks is een kwestie van geven en nemen. Ik vind het belangrijk dat beide partijen ervan genieten.” 

Ik vind het zalig om mijn partner te zien genieten

Laura: “Ik vind het zalig om mijn partner te zien genieten. Ruige seks waarbij je niet eens de moeite doet om elkaar in de ogen te kijken, hoeft echt niet voor mij.”

Anna: “Ik vind het belangrijk dat er een bepaalde mindset is van spanning en opwinding, maar vooral ook dat er vertrouwen is.”

Wat doe je als je een meisje aantrekkelijk vindt/een crush op haar hebt, maar je niet zeker weet of zij (ook) op meisjes valt?

Jade: “Aangezien ik een vriendin heb, is dat niet echt iets waar ik mee bezig ben. Vroeger maakte ik mij daar soms wel zorgen over. Wanneer ik toen een crush tegenkwam, kreeg ik altijd een knalrood hoofd en wist ik nooit wat te zeggen.”

Elien: “Ik voel het meestal vrij goed aan wanneer een meisje lesbisch is of niet. Ik ben alleszins nog nooit verliefd geworden op iemand die zelf niet op vrouwen viel.”

Goede seks is een kwestie van geven en nemen

Laura: “Ik maak mij daar niet echt zorgen over. Het is niet zo heel moeilijk om andere lesbische meisjes te leren kennen: via gemeenschappelijke vrienden, via sociale media, of op gay feestjes en in gay bars.”

Anna: “Wanneer ik iemand aantrekkelijk vind, maar ik niet zeker ben van haar geaardheid, probeer ik eerst wat onschuldig te flirten. Als ze daarop ingaat, weet ik bijna zeker dat ik ervoor kan gaan.”

Is het belangrijk voor jou om van elkaar te houden?   

Jade: “Zelf vind ik dat best belangrijk, omdat ik graag het “speciale” wil behouden. Ik denk niet dat ik met een compleet willekeurige persoon seks zou kunnen of willen hebben.”

Elien: “Ik vind het belangrijk om elkaar graag te zien, omdat je seks dan echt op een andere manier beleeft.”

Er moet een minimum aan emotionele connectie en aantrekkingskracht zijn

Laura: “Hoewel ik het belangrijk vind om van elkaar te houden, handel ik niet altijd naar mijn waarden, en heb ik soms emotieloze seks. Ik probeer dat nu zo veel mogelijk te vermijden omdat ik me achteraf altijd vies en schuldig voel.”

Anna: “Voor mij moet er een minimum aan emotionele connectie en aantrekkingskracht zijn, maar echt houden van elkaar, is niet per se nodig.”

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub