Campagne Antwerpen tegen holebi- en transfobie: “In Antwerpen kan iedereen stralen”

12/06/2018 - 08:58
nieuws
Centraal Station in regenboogkleuren
De Stad Antwerpen heeft vandaag een nieuwe hoffelijkheidscampagne gelanceerd “In Antwerpen kan iedereen stralen” tegen geweld tegen holebi’s en trans*personen. Het gaat daarbij niet enkel over fysiek maar eveneens over verbaal geweld zoals scheldpartijen.

Volgens het stadsbestuur knoopt de campagne perfect aan bij de Internationale dag tegen Holebi- en transfobie op 17 mei 2018 en vormt het een goede aanloop naar de Antwerp Pride, die begin augustus plaatsvindt. Bovendien is Antwerpen eind juni gaststad voor de European Transgender Council, een conferentie die transgenders op de kaart wil zetten.

Omschakeling

Om de campagne kracht bij te zetten wordt het gekende stadslogo, de stralende A vanaf de nacht van 10 op 11 juni tijdelijk getooid in de regenboogkleuren. Dit zowel online op de sociale media-accounts van de stad als in het straatbeeld zelf (signalisatie stadsgebouwen en affiches). Deze 'grote omschakeling' zou normaal gezien tot eind juni zichtbaar moeten zijn. 

Regenboogpin

Daarnaast worden ook een aantal regenboogzebrapaden (opnieuw) geschilderd en worden enkele stadsgebouwen (MAS, inkomhal Centraal Station) opgelicht in de regenboogkleuren. Op de Facebookpagina van Stad Antwerpen staan er een aantal foto's. 

Geïnteresseerde Antwerpenaars die de boodschap willen mee helpen uitdragen kunnen vanaf 20 juni een gratis pin met een stralende regenboog komen afhalen in de stadsloketten en politiekantoren. 

Bron: 

Persbericht

Fietstunnel in de regenboogkleuren


Hier niet op klikken aub