De eerste trailer van ‘Girl’ is er

27/07/2018 - 16:48
nieuws
Een trans$ meisje kijkt strak in de lens van de camera
De eerste trailer van de film Girl staat online. De film van Belgische regisseur Lukas Dhont is vanaf midden oktober te zien in de cinemazalen. In de bekroonde filmprent volgen we het verhaal van het trans* meisje Lara, die het wil maken als ballerina maar tegelijk worstelt met haar genderidentiteit.

Het is uitkijken naar de Belgische film, want Girl viel al verschillende keren in de prijzen. Op hetprestigieuze filmfestival van Cannes ging regisseur Lukas Dhont met vier prijzen naar huis, waaronder de Caméra D’Or. Dat is de bekroning voor de beste debuutfilm. Volgens kenners zou deze film wel eens de Belgische inzending voor de Oscars kunnen worden.

De film won op het festival ook de Queer Palm 2018, een bekroning voor films in Cannes die thema's als holebiseksualiteit of transseksualiteit in de kijker zetten.

Amper 16 jaar

Die laatste prijs heeft natuurlijk alles te maken met de verhaallijn uit de film. De 16-jarige hoofdrolspeler Victor Polster (die in Cannes ook een prijs won!) kruipt in de huid van de androgyne Lara. Ze is in transitie en wil absoluut carrière maken als jonge ballerina, maar haar mannelijke lichaam stribbelt tegen. Lara voert een hevige strijd met zichzelf.

Regisseur komt film voorstellen

De trailer die vrijgegeven is toont meteen dat Girl een zeer visuele film is die de kijker helemaal meeneemt in de transitie van het hoofdpersonage. De dramafilm, trouwens gebaseerd op een waargebeurd verhaal, komt in ons land uit op 10 oktober. Regisseur Lukas Dhont komt zijn prent met trots voorstellen in enkele bioscoopzalen. Lees hier meer over die cast visit.

Bron: 

Kinepolis, De StandaardHier niet op klikken aub