Closing Festival afsluiter van succesvolle Antwerp Pride

14/08/2018 - 10:19
nieuws
Een overvol Steenplein met toeschouwers voor het Closing Festival
De elfde editie van de Antwerp Pride werd op zondagmiddag naar goede gewoonte afgesloten met het Closing Festival. Op de affiche stonden o.a. ‘Liefde voor Muziek’-alumni Niels Destadsbader en Coco Jr., en Eurosongdiva Kate Ryan. Het evenement lokte zo’n 5.000 bezoekers.

De jaarlijkse Antwerp Pride mag van een topeditie spreken. De afgelopen vier dagen zakten ruim 130.000 af naar de koekenstad om de diversiteit en gelijkheid van ons landje te vieren, waaronder 90.000 bezoekers voor de parade op zaterdag. Een mooi aantal, dat uitgebreid werd gevierd op het Closing Festival.

Tussen 13 en 18 uur  zorgden een reeks optredens op het Steenplein voor een muzikale en sfeervolle afsluiting van de Antwerp Pride. Een mix van lokale en nationale sterren sierden het podium. Zo gaf theatergroep VREAK alvast een impressie van hun musical ‘Mixed Kebab’ en brachten de United Queens, vier van Belgiës bekendste Show Queen-groepen, enkele weergaloze lipsyncs.

Liefde voor muziek

Later op de dag deed het podium nog dienst als reünie voor het laatste seizoen van ‘Liefde voor Muziek’, want na Sylvie De Bie en Niels Destadsbader mocht ook Coco Jr. het aanwezige publiek entertainen met oud en nieuw materiaal. Nadien was het nog de beurt aan Queen Tribute Band Mercury Rising. Zij brachten een wilde greep uit het oeuvre van de legendarische Freddie Mercury.

Eurosongdiva en LGBT+ icoon Kate Ryan werd, zoals het een ware headliner betaamd, tot het einde bewaard. Haar optreden, waarin hits als Je ’t’adore en Désenchantée niet mochten ontbreken, werd luidkeels onthaald door het aanwezige publiek. Op het einde van haar performance werd ze door organisator Bart Abeel nogmaals in de bloemetjes gezet voor haar bijdrage en steun voor de LGBT+ gemeenschap. Zo was ze in 2013 ambassadrice van de Out Games die toen in Antwerpen plaatsvonden.

Het Closing Festival was alleszins een geslaagd einde van een mooie Antwerp Pride. Noteer alvast 8 tot en met 11 augustus 2019 in je agenda, want dan vindt alweer de twaalfde editie van de Antwerp Pride plaats. Tot dan!

Bron: 

Eigen verslaggeving

Kate Ryan doet haar bekende dansbeweging de kniezwengel
Lees meer over: