All Genders Welcome in Brussel

01/10/2018 - 14:48
nieuws
Groepsfoto van personen met een diverse genderidentiteit
Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets lanceerde vorige week samen met het Rainbow House en twintig Brusselse partners de sensibiliseringscampagnes All Genders Welcome. De campagne stimuleert een LGBT+ vriendelijk beleid via inclusieve en representatieve beelden en specifieke opleidingen die het mensen uit de LGBT+ gemeenschap makkelijker maakt bij onthaal, dienstverlening of op de werkvloer.

Waar in 2015 nog maar drie Brusselse gemeentes aan de campagne meededen, zijn het er nu maar liefst tien, plus een aantal Brusselse OCMW’s en de grote Brusselse agentschappen Actiris en Leefmilieu Brussel. Staatssecretaris Debaets is blij met de vele enthousiaste deelnemers: “Een inclusieve stad maken we samen en met volgehouden inspanningen. Ook op het werk en in je gemeente moeten mensen zich zelf kunnen zijn zonder zorgen of ongemakken.” 

Ook Rainbow House verwelkomt de enthousiaste reacties en bijdrages van de gemeentes en partners: “Toen Rainbow House het project voor het eerst lanceerde in 2015 telden we drie partnergemeenten. Dit jaar zijn er maar liefst twintig deelnemende partners: gemeenten, OCMW’s en openbare instellingen. All Genders Welcome, anno 2018, dat zijn ook tachtig modellen die op de foto staan voor het LGBT+ doel.”

De campagne wordt gesierd door foto’s van mensen van de LGBT+ gemeenschap uit de verschillende gemeentes en zal de komende maanden op verschillende locaties te zien zijn. Vandaag kregen de deelnemers meer uitleg over de resultaten van voorgaande jaren door verschillende gemeentemedewerkers en de Rainbow Cops.

Bron: 

PersberichtHier niet op klikken aub