Matt Simons & Amy Kuney brengen opmerkelijke videoclip voor 'Amy's Song' uit

30/11/2018 - 10:03
nieuws
Groepsfoto van de mensen die in de videoclip voorkomen
Songwriter Amy Kuney en singer-songwriter Matt Simons hebben samen ‘Amy’s song’ geschreven. Het nummer vertelt het verhaal van Amy die lesbisch is en opgroeide met christelijk-conservatieve ouders. Alle opbrengsten van het lied gaan naar projecten van de United Nations Foudation waarbij gelijkheid centraal staat.

Matt Simons en Amy Kuney besloten om samen een lied te schrijven over Amy’s leven als lesbienne. Ze beschrijven hoe moeilijk het is en hoeveel moed nodig is om jezelf te zijn in een wereld waar niet iedereen even accepterend is. Daarbovenop daagt de tekst van het lied de luisteraar uit om na te denken of het God wel echt iets kan schelen dat iemand niet-hetero is. 

Opvallende videoclip

Naast een sterke tekst, is de videoclip ook om stil van te worden. Zo’n veertig LGBT+- mensen zijn erin te zien. Ze houden de tekst van het lied vast op kartonnen bordjes. In het begin van de clip staan ze allemaal alleen, maar naarmate de video vordert, gaan ze naast hun partners staan. Op die manier laten ook zij zien dat hun coming-out niet makkelijk was. De videoclip is geregisseerd door Kris Pouw en werd opgenomen in Nederland in één take.

Op de website van Amy’s song kan je alle mensen die meespeelden in de videoclip zien en hun verhaal lezen. Ze vertellen over hun jeugd als LGBT+, over hun coming out en over hun seksuele geaardheid.

Liefde is liefde

Amy Kuney is al lang actief als songwriter. Ze heeft al met enkele grote namen - onder wie Kelly Clarkson - samengewerkt. Het lied is erg speciaal voor haar, het vertelt namelijk haar coming-outverhaal. Ze groeide op met erg christelijke ouders die homoseksualiteit als een keuze zagen. Kuney hoopt dat dit lied andere mensen kan helpen die in dezelfde situatie zitten. Daarnaast hoopt ze ook dat Amy’s song nauwdenkende mensen kan doen inzien dat LGBT+ ook gewoon liefde is.

Matt Simons zegt erg vereerd te zijn om met Kuney te mogen samenwerken. Hij noemt haar ‘heel moedig’ omdat ze haar verhaal wil delen. Simons hoopt net als Amy LGBT+-mensen te kunnen bereiken met hun lied zodat zij zich een beetje minder eenzaam zouden voelen. Simons is onder andere bekend van de nummers Catch & Release en With You.

Bron: 

Amyssong.com