'Kus me zachtjes' wint Holebikort

07/11/2012 - 11:22

Op de openingsavond van het Vlaams-Brabants holebifilmfestival heeft Anthony Schatteman (foto rechts) de hoofdprijs gewonnen van Holebikort, de wedstrijd voor holebikortfilms. De film 'Kus me zachtjes' won met een miniem verschil van 'It's Consuming me' van de Duitse filmmaker Kai Stänicke. De Belgische Elka Kerhofs, die in Australië lesgeeft, kreeg de derde prijs.

 

Laureaten
Het Vlaams-Brabants holebifilmfestival ontving dit jaar 25 inzending uit 10 landen. De jury onder de leiding van voorzitster Truus Druyts koos vijf laureaten die werden vertoond op de opening:

- 'The Confession of Father John Thomas' (Australië) van Elka Kerkhofs
- 'Kus Me Zachtjes' (België) van Anthony Schatteman
- 'Part One: Love' (Australië) van Pete Ireland
- 'Die Katze Tanzt' (Duitsland) van Petra Barkhausen
- 'It's Consuming Me' (Duitsland) van Kai Stänicke

Aanhouder wint
Het aanwezige publiek mocht hun favoriet kiezen. Anthony Schatteman, die vorig jaar nog derde werd op Holebikort met zijn kortfilm 'Als ik jou tegenkom', mocht zich dit jaar verheugen op de hoofdprijs van 1000 euro. "Ik heb een film gemaakt over gewone jongeren die in de knoop liggen met zichzelf", vertelt de jonge regisseur, "ik ben blij dat de film de holebigemeenschap bevalt."

Jasper & Mathias
'Kus me zachtjes" gaat over de 17-jarige Jasper die met zichzelf worstelt. Zijn vader is een opgeklopte charmezanger en voor zijn persoonlijke verhaal heeft Jasper weinig ruimte. Mathias, Jaspers vriend, komt wel over de vloer bij van zijn liefje, onder het mom een gewone vriend te zijn die komt helpen met het huiswerk. Het is echter moeilijk die schijn hoog te houden en Jaspers zenuwen staan strak gespannen...

Schatteman wou een film maken over gewone relaties en zegt meteen dat zijn film autobiografisch getint is. "Het vorige filmpje dat ik inzendde was heel kort," vertelt hij, "ik ben heel blij dat mijn afstudeerproject van de KASK Gent nu de hoofdprijs behaalt."

Het Vlaams-Brabants holebifilmfestival loopt van 7 tot en met 23 november in 8 steden. Het volledige programma vind je op: http://www.holebifilmfestival.be/

Bron: 

Eigen verslaggeving