Gay&Night-ZiZo mei zet Jaouad Alloul (The Voice Vlaanderen) op de cover

17/04/2013 - 15:23
Dennis De Roover - beeld: Gay&Night-ZiZo - 17/04/2013
Cover Gay&Night-ZiZo met The Voice-kandidaat Jaouad Alloul tegen rode achtergrond

Weldra ligt de nieuwe Gay&Night-ZiZo in de zaken, maar vandaag is de online versie al verspreid. Op de cover staat The Voice-kandidaat Jaouad Alloul die reageert op de geruchten die over hem gepubliceerd zijn. Verder interviews met John Grant, Oegandese rechtenactivist Frank Mugisha, alles over Propaganda, de Belgian Pride en nog veel meer!

"Trots op mijn geaardheid"

"Ik heb nooit geprobeerd om iets te verstoppen. Ik schaam me voor niets dat ik in mijn leven heb gedaan", zegt The Voice-kandidaat Jaouad Alloul in een exclusief interview met Gay&Night-ZiZo dat vandaag online verschijnt. Hij reageert op de geruchten die de laatste weken over hem gepubliceerd zijn. In de roddelpers werd gesuggereerd dat hij zijn homoseksualiteit en verleden als dragqueen zou willen verzwijgen. “Het heeft mij pijn gedaan, als ik eerlijk mag zijn. Ik ben enorm trots op mijn geaardheid. Het heeft mij ook de nodige moeite gekost om te staan waar ik nu sta, zeker omdat ik van Marokkaanse origine ben”, vertelt de 27-jarige Jaouad in een openhartig interview met Gay&Night-ZiZo.

Jaouad heeft geen angst dat zijn verleden, waarin hij optrad als zijn dragqueen alter ego Mira Mirage, hem stemmen zal gaan kosten. “Ik wist ook dat ik mij nergens om hoefde te schamen. Niet om een dikke nek te hebben, maar ik stónd er echt als drag. Ik heb het vier of vijf jaar gedaan, ik heb mijn ding gedaan en mensen konden appreciëren wat ik deed. Dat was voor mij het belangrijkste.”

In het interview vertelt Jaouad ook uitgebreid over zijn coming-out. “Ik kom uit een modern, maar wel heel gelovig gezin. Echt nog traditioneel gelovig. Ze zagen homoseksualiteit niet als iets dat echt bestond, maar als een ziekte of iets dat de duivel heeft veroorzaakt.” Toen Jaouad het nieuws vertelde, kwam dit thuis niet goed aan. “[Mijn familie wilde] ingrijpen en me naar een therapeut sturen. Dat wilde ik niet. Het werd toen enorm hard en zwaar. Er zijn echt wel woorden gevallen die mij denk ik de rest van mijn leven gaan bijblijven.”

Nu online, volgende week in heel Vlaanderen

Het volledige interview is nu te lezen op de Facebookpagina van Gay&Night-ZiZo en wordt gepubliceerd in het meinummer van Gay&Night-ZiZo dat eind volgende week in Vlaanderen zal worden verspreid. Gay&Night-ZiZo is een samenwerking van Gay&Night met ZiZo-magazine. Het meinummer is het tweede product van die samenwerking.

Bron: 

Eigen verslaggeving