Koeweit wil via medische tests homoseksuelen opsporen en bannen

07/10/2013 - 22:09
Dries Coomans - beeld: wikipedia - 07/10/2013
Logo

Homoseksuelen die Koeweit binnen willen, zouden via medische tests opgespoord worden en zo de toegang tot de golfstaat worden geweigerd.

Dat zegt Joesoef Mindkar, directeur bij het ​​Koeweitse ministerie van Volksgezondheid: “Gezondheidscentra voeren routine medische controles uit om de gezondheid van expats te evalueren als ze GCC-landen bezoeken”, vertelde hij de lokale krant Al Rai. “Toch zullen wij strengere maatregelen nemen die ons toelaten om homoseksuelen op te sporen en vervolgens te weigeren Koeweit of andere GCC-landen binnen te komen.”

Een staaltje propaganda of is er meer aan de hand? Hoe de medische test zou verlopen of wat ze juist zou opsporen dat homoseksualiteit bewijst, is alvast nog niet duidelijk. Hebben ze in Koeweit het gay-gen ontdekt? 

Hoe dan ook is homoseksualiteit in Koeweit strafbaar, onder artikel 193 van het Strafwetboek, met maximaal zeven jaar gevangenisstraf voor 21 jarigen of ouder. Voor handelingen met personen jonger dan 21 kan de straf oplopen tot 10 jaar. Ook in de andere GCC-landen, zijnde Saudi-Arabië, Bahrein, Qatar, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten, zijn holebi’s niet welkom.

Bron: 

www.ibtimes.co.uk, www.pinknews.co.uk

Lees meer over: 
Hier niet op klikken aub