FOTO | De L-day herleeft!

12/11/2015 - 12:04

De L-day in Cultuurcentrum Mechelen van 7 november was een succes met ongeveer 300 bezoeksters. Nadat het initiatief in 2013 werd stopgezet, betekent dit een succesvolle doorstart. Onder impuls van Het Roze Huis-çavaria Antwerpen, çavaria, RoSa en de vrouwenverengingen kwam de L-day dit jaar tot stand. Volgend jaar willen de initiatiefnemers de L-day laten plaatsvinden in een andere Vlaamse stad. ZiZo nam deel aan de herrezen L-day voor een sfeer- en fotoverslag…

Na de herstart gaf Roos van Acker het startschot voor de komende vijf jaar van de L-day. Er was een ruime mix van workshops en er stonden ook verschillende standjes met informatie in Cultuurcentrum Mechelen. Natuurlijk was er ook de gelegenheid voor een hapje en een drankje. ‘s Avonds was het tijd voor een receptie en een fuif.

Latijns-Amerikaanse ritmes

Vol sfeer en ambiance werd de toon gezet op de L-day door percussiegroep Famba. Trommels, slagwerk en fluitjes kwamen eraan te pas. Een kleurrijke groep die Latijns-Amerikaanse ritmes spelen.

Er waren verscheidene workshops. Voor elk wat wils. Zo was er een workshop ‘voeten onder tafel’. Een workshop over huishoudelijk werk. De inhoud ging over hoe je het huishoudelijk werk verdeelt als lesbisch koppel. Geen gemakkelijke opgave. De deelnemers werden aan het denken gezet aan de hand van praktische oefeningen. Hoe is de verdeling thuis? Welke emoties komen daarbij kijken? Is er gelijkheid op kleine schaal? Het wordt vaak over het hoofd gezien en is niet zelden een gemakkelijk onderwerp voor conflicten.

Hasret - verlangen

We vervolgden onze weg naar een filmworkshop. De kortfilm ‘Hasret’ zette je aan het denken. ‘Hasret’ is Turks voor ‘verlangen’. Een film die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Het is voor Turkse lesbiennes pijnlijk herkenbaar. Door de film te laten zien op de L-day wil Merhaba aandacht vragen voor de lesbiennes uit etnisch-culturele minderheidsgroepen waar het taboe op homoseksualiteit nog bijzonder groot is.

We sloten de L-day af met een receptie en een fuif. Tijdens de receptie werden wij getrakteerd op prachtige muziek van Room 4 A Pony. De vrouwen waren onder de indruk van de ingetogen en mooi gezongen liedjes van de eigenzinnige coverband. Na een rustig moment begon een feest met verschillende dj’s. En het werd een feest tot in de vroege uren!

Fotoverslag L-day

Bekijk het volledige fotoalbum hier.

Created with flickr slideshow.

 

Bron: 

Eigen verslaggeving