Çavaria breidt haar regenboogactie uit

09/02/2016 - 10:42
Çavaria en alle Roze Huizen roepen al enkele jaren op om naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie een regenboogvlag uit te hangen aan stadhuizen of openbare gebouwen. Zo tonen gemeenten en steden zich solidair en open voor al haar burgers.

Dit jaar doet çavaria extra suggesties aan lokale besturen om te tonen dat ze oog hebben voor holebi’s en transgenders in hun gemeente. De organisatoren van de actie vragen ook om op de officiële site van de gemeente te verwijzen naar de Holebifoon, de anonieme hulp- en informatielijn. Gemeenten en steden kunnen er verder voor zorgen dat burgers de weg vinden naar de juiste discriminatiemeldpunten door die informatie te verspreiden via hun communicatiekanalen. Openbare bibliotheken zijn dan weer een dankbaar afhaalpunt voor ZiZo-Magazine, het holebi- en transgendertijdschrift dat çavaria uitgeeft. De LGBT-beweging vraagt ook om akten en formulieren die gemeenten gebruiken te screenen op gender- en heteronormen. Via www.cavaria.be/aanspreektitel geeft çavaria daarvoor tips. Bovendien vragen de initiatiefnemers om heteronormativiteit en gendernormativiteit te doorbreken in de beelden die steden en gemeenten delen via allerlei kanalen.

In 2015 namen 98% van alle Vlaamse en Brusselse gemeenten deel aan de Regenboogactie. Alleen de gemeenten Bever, Drogenbos, Kortenberg, Kraainem, Linkebeek en Wezembeek-Oppem konden niet overtuigd worden. Dit jaar wil çavaria ook die laatste zes gemeenten over de streep trekken.

Regenboogvlaggen aankopen kan via www.prideshop.be. Een volledige lijst van de deelnemende gemeentes zal in de loop van mei verschijnen op www.cavaria.be/idahotgemeenten.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub