FOTO & VIDEO | Raf Van Puymbroeck is Mister Gay Belgium 2016

29/05/2016 - 00:32
Raf Van Puymbroeck (21) uit Vosselaar is Mister Gay Belgium 2016. Abdellah Bijat (22) uit Gent werd de eerste ereheer, Ignace Vermeulen (19) uit Zwijndrecht de tweede ereheer. Raf Van Puymbroeck mag België vertegenwoordigen bij Mister Gay World 2017. Dat evenement vindt plaats in Madrid of Miami. Raf volgt Skelte Willems (22) op.

De jury bestaande uit onder meer Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) en Vlaams minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA) vond dat Raf Van Puymbroeck de geschiktste van de elf kandidaten was om een jaar lang ambassadeur te zijn van de homo's in België.
 
Raf is bachelor lichamelijke opvoeding, docent sport en bewegen aan de Thomas More Hogeschool in Turnhout en geeft ook freelance dansles. 
 
De runner-ups zijn Abdellah Bijat en Ignace Vermeulen. Omdat de overgang van Mister Gay Vlaanderen naar Mister Gay Belgium vrij laat gebeurde, waren er enkel finalisten uit Vlaanderen.
 
Elke kandidaat heeft een campagne of thema. Voor Raf is dat sport. Hij kon een vijftigtal sportclubs uit zeventien sporten motiveren een charter en engagement tegen homofobie te ondertekenen.

Andere prijzen

Tijdens het finalegala werden meerdere prijzen en eretitels uitgereikt. Sidney Demeulemeester (30) uit Torhout werd Mister Sympathie, Lenz Borgenon (22) uit Boechout werd Mister Charity en Mister Fotogeniek is Raf Van Puymbroeck geworden.

Show

Het finalegala bestond uit verschillende elementen. De jongens moesten hun campagne voorstellen, paraderen in kostuum, in zwembroek en in onderbroek. Ze moesten hun kennis over holebi's en transgenders aantonen. Er was ook ruimte voor muziek en dans. 
 
Bram Bierkens (28) nam de presentatie voor zijn rekening. Zijn partner Ivan Denis (25) zorgde ervoor dat achter de schermen de wedstrijd wat vlot verliep.

Voorgangers

  • Mister Gay Belgium 2008: Lionel Grégoire​;
  • Mister Gay Vlaanderen 2013: Tom Goris​;
  • Mister Gay Vlaanderen 2014: Willem Joris;
  • Mister Gay Vlaanderen 2015: Skelte Willems.

Fotoalbum

Bekijk hier het fotoalbum. Beelden door Tom Vaes.

Bron: 

Eigen verslaggeving