Prins William aanvaardt pesten van holebi's niet

15/06/2016 - 22:23
Prins William staat op de cover van het Brits homotijdschrift Attitude. "Niemand zou gepest mogen worden omwille van zijn of haar geaardheid", stelt de tweede opvolger van de Britse troon.

Prins William is de eerste prins van koninklijke bloede die de cover siert van een homotijdschrift siert. De 33-jarige hertog van Cambridge sprak tijdens de fotoshoot met negen holebi's en transgenders die zwaar gepest zijn geweest omwille van hun geaardheid of genderidentiteit.
 
"Niemand zou gepest mogen worden omwille van hun geaardheid, of om welke reden dan ook. En niemand zou moeten omgaan met het soort haat waar deze jonge mensen mee te kampen hebben gekregen. De homoseksuele, lesbische en transgender jongeren die ik ontmoet heb via Attitude zijn dapper genoeg om hun stem te laten horen en hoop te geven aan mensen die momenteel lijden onder pestgedrag. Hun kracht en optimisme zou ons allemaal moeten aansporen om pesten een halt toe te roepen wanneer we het zien. Ik wil aan alle jongeren die gepest worden omwille van hun geaardheid zeggen: laat het niet zomaar gebeuren. Praat erover met een vertrouwenspersoon, een vriend of een leraar en vraag om hulp. Je zou trots moeten zijn op wie je bent en je in geen geval moeten schamen", verklaarde prins William achteraf.

Orlando

Hoewel Attitude al op 8 juni van de persen rolde, komt het interview op het juiste moment na de aanslag op homodiscotheek Pulse in Orlando, waar 49 mensen werden doodgeschoten en 53 werden verwond. De aanslag veroorzaakte wereldwijd een schokgolf bij holebi's en transgenders.
 
De hertog van Cambridge is de tweede in rij om koningin Elizabeth II op te volgen. Eerst is zijn vader Charles, prins van Wales, aan de beurt.

Bron: 

Belga, Attitude