FOTO | Het Roze Huis en çavaria verruimen ontmoetingsplaats in Antwerpen

17/06/2016 - 12:24
Op zaterdag 25 juni openen Het Roze Huis - çavaria Antwerpen en çavaria het bijkantoor aan de Draakplaats 2 in de Antwerpse wijk Zurenborg. De locatie heeft voorlopig nog geen naam. ZiZo ging al langs voor een sneakpreview.

'Draakplaats 2' wordt vanaf 25 juni niet alleen een kantoorruimte voor medewerkers van Het Roze Huis - çavaria Antwerpen en van çavaria, het wordt ook een informatieplek en een ontmoetingsruimte voor holebi's en transgenders. 
 
Zo zal de Holebibib er twee dagen per week open zijn, komt er allerlei documentatie over holebi's en transgenders en zijn bijvoorbeeld studenten welkom voor onderzoek. Vanaf 29 juli is de Holebibib open op woensdag tussen 16 en 19 uur. Op zondag van 14 tot 16 uur. Aansluitend zijn er lezingen. 
 
Bovendien is er een vergaderruimte die ook dienst kan doen als mini-kunstgalerij. De vergaderzaal krijgt een mooie naam. Wat die naam is, wordt op 25 juni bekendgemaakt.

Reorganisatie

Door de uitbreiding wordt een en ander gereorganiseerd. Medewerkers zullen geen vaste stek meer hebben, maar verhuizen naar de plek die ze dan nodig hebben. In Het Roze Huis aan Draakplaats 1 wordt een van de zaaltjes een stille ruimte. Draakplaats 2 is geschikter voor vergaderingen met medewerkers of vrijwilligers. 
 
"De flexibelere werkplekken zal de samenwerking met partnerorganisaties en de zichtbaarheid vergroten", vertelt Chloé Lenaerts, coördinator van Het Roze Huis - çavaria Antwerpen.
 
De Grote Zaal en de Zolder in Draakplaats 1 krijgen binnenkort ook een nieuwe naam.

Kloppend hart

"Met Het Roze Huis, de tweede locatie, café Den Draak en binnenkort Kartonnen Dozen in de Draakstraat wordt de buurt het kloppend hart van holebi- en transgenders", aldus Chloé.
 
Het openingsfeest op zaterdag 25 juni heet dan ook Beats Of Love love love love, naar het liedje van Nacht und Leben uit 1984.
 
Vanaf 19 uur zijn er "heel veel liefde, heel veel muziek, heel veel mensjes". Sofie La Digue & The Blue Skies en Papa Mojito treden op. 

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub