Antwerpse hoofdinspecteur schittert in portretserie 'In Full Force'

10/08/2016 - 00:19
Ruim dertig LGBT-agenten uit veertien landen lieten zich afgelopen week in uniform fotograferen voor de portretserie 'In Full Force' van de fotografen Hadas Itzkovitch en Anya van Lit.

In de dagen voorafgaand aan de EuroPride in Amsterdam konden diverse agenten uit hoofdzakelijk Europese en Amerikaanse landen deelnemen aan het congres '1st World LGBT Conference for Criminal Justice Professionals'; zeg maar een bijeenkomst voor LGBT-politiemensen. Door diverse workshops konden ze zo van elkaar leren over diversiteitsbeleid en dergelijke. Dit was een uitgelezen kans voor de fotografen Hadas Itzkovitch en Anya van Lit om hun portretreeks 'In Full Force' vorm te geven. De titel van deze portretreeks, letterlijk vertaald: "op volle sterkte", is tevens een idioom met als synoniemen 'machtig', 'omnipotent' en 'krachtig'.
 
In het artikel getuigt hoofdinspecteur Kristof De Busser over hoe zijn coming-out in de politieacademie meteen aanvaard werd door zijn klasgenoten. Hij stelt dat we op vlak van LGBT-rechten in België ferm voorliggen op andere landen. Evenwel haalt hij ook de discussie over het optreden van de Antwerpse Lokale Politie in uniform tijdens de Antwerp Pride aan. Hij sluit af met een woordje uitleg over de verplichte opleiding 'Diversiteit'.
 
Hoofdinspecteur Kristof De Busser leidt de Cel Diversiteit bij de Lokale Politie Antwerpen. Door deze cel worden er onder andere vijfdaagse opleidingen gegeven aan andere politiemensen om bijvoorbeeld beter rekening te kunnen houden met het slachtoffer dat melding doet van een haatmisdrijf. Samen met enkele collega's was Kristof ook te zien op een paradeboot tijdens de EuroPride 2016.
 
Het volledige artikel kan je op trouw.nl nalezen.

Bron: 

Eigen verslaggeving en trouw.nl

Hier niet op klikken aub