Out snelwandelaar Tom Bosworth wil LGBT's in holebifobe landen steunen

19/08/2016 - 13:06
Brits Olympisch snelwandelaar Tom Bosworth (25) is ervan overtuigd dat sportfederaties meer kunnen doen tegen holebifobie, maar voor atleten in holebifobe landen moet eerst de plaatselijke situatie verbeteren.

Tom Bosworth kwam uit voor Groot-Brittannië in het snelwandelen. Hij werd zesde in zijn eerste Olympische Spelen en verbrak het Britse record. Hij sprak met BuzzFeed over homo's en sport.
 
"Sportinstanties kunnen meer doen tegen homofobie, maar voor atleten uit landen waar homoseksualiteit niet is aanvaard, moet er eerst ter plaatse een en ander veranderen. Voor hun eigen veiligheid, om het voor hen mogelijk te maken een coming-out te doen en een rolmodel te zijn."

Walgelijk

Tom Bosworth was ook niet te spreken over het artikel van The Daily Beast, waarbij een heteroseksuele reporter Grindr en Tinder misbruikte om atleten te outen. "Het is walgelijk. Het is intimidatie. Het is levensgevaarlijk. Voor mij zou hij nooit nog iets mogen schrijven. Er was geen reflectie in zijn artikel. Hij wilde enkel een sappig verhaal."

Succes

Bosworth is tevreden met zijn eerste Spelen. Hij vroeg zijn vriend Harry Dineley ten huwelijk en zijn familie was aanwezig. 
 
Hij heeft ook een boodschap voor jonge, sportieve holebi's en transgenders: "Geef niet op, vind iets dat je leuk vindt en werk er hard voor. Want wat je bent en wie je bent, bepaalt niet wat je kunt bereiken in je leven. Ik dacht dat het dat wel deed. Maar ik leerde dat je gewoon moet volharden en het zal beter gaan."

Bron: 

YAGG, BuzzFeed