FOTO & VIDEO | 'Liefheb mij': is vriendschap bestand tegen de tijd?

19/08/2014 - 14:41

Dit najaar wordt 'Liefheb mij' opgevoerd, een muzikaal theaterstuk over twee gewezen beste vrienden. Mauro is homo, Brecht is hetero. Ze kwamen supergoed overeen tot er iets gebeurde. Na tien jaar zien ze elkaar opnieuw. Kunnen de twee opnieuw beste vrienden worden? Of anders gezegd: staat er een houdbaarheidsdatum op vriendschap?

Het stuk is de eerste productie in volledig eigen beheer van Maarten Mylemans en Jhonen Gleewell. Ze opereren onder de naam Shimmerglee. Maarten en Jhonen speelden eerder samen in 'Straight Undercover', een coproductie van VREAK en Shimmerglee waarvoor ze ook het script schreven.

"'Liefheb mij' is heeft hartverwarmende humor, ontroerende nummers en epische vriendschap. Anne Van Steenwinkel componeerde opnieuw prachtige, aangrijpende muziek”, vertelt Maarten Mylemans. “Het publiek wordt meegevoerd in het verhaal over twee jeugdvrienden die vaak elkaars tegenpolen zijn en het mysterie waarom ze elkaar tien jaar lang niet zagen”, voegt Jhonen Gleewell, productieleider bij Shimmerglee toe, “Bijna iedereen aan wie ik het vraag, had vroeger wel een klasgenootje waarmee die beste maatjes was. Waarmee die absoluut alles samen deed. Een onverwoestbare band had. En toen plots, door een banale ruzie of omstandigheid, sprong die vriendschap af. Het kwetste diep. Dieper dan je toen besefte? Want dat gevoel zweeft misschien vandaag nog altijd ergens rond in je achterhoofd. In het onderbewustzijn. Een onafgewerkt hoofdstuk. In ‘‘Liefheb mij’’ krijgen Mauro en Brecht een kans om hun hoofdstuk verder te schrijven.”

Het theaterstuk zal in november te zien zijn in Antwerpen en Leuven. Tickets bestellen voor Antwerpen kan al. Voor Leuven is het nog even wachten.

Created with flickr slideshow.

 

 

Bron: 

Eigen verslaggeving

Lees meer over: 


Hier niet op klikken aub