Homobar Twilight herrijst als rustig praatcafé

22/03/2014 - 10:20
Timothy Junes - beeld: Timothy Junes - 22/03/2014
Gevel van Café Twilight

Twilight, vroeger een van de vaste homobars in de Van Schoonhovenstraat, de Rue Vaseline, in Antwerpen, is heropend aan het Theaterplein. Twilight is een rustig(er) praatcafé geworden, zegt uitbater Jeffrey Wuytack (35) in Het Nieuwsblad.

De nieuwe Twilight opende verleden weekend. Wuytack en zijn vriend Kristof Dierickx toverden het pand om tot een café in retrostijl. "Op de naam na kan je deze zaak in niets vergelijken met de Twilight in de Van Schoonhovenstraat", zegt Wuytazck in Het Nieuwsblad. "De vroegere zaak was een plaats om uit te gaan. Dit wordt een rustig praatcafé, waarin we een zeventigtal soorten sterkedrank aanbieden en een aantal kleine snacks serveren."

Het is niet meer de bedoeling om nachtje door te doen. "Net als wij is ook ons doelpubliek een dagje ouder aan het worden. De mensen die vroeger op tafel stonden te dansen, willen nu ook gewoon iets drinken en wat bijpraten." Tussen de twee Twilights in runde Jeffrey Red Star Café op het Van Schoonbekeplein

De nieuwe Café Twilight is open van maandag tot vrijdag tussen 12 uur en middernacht. Op zondag wil hij om 20 uur sluiten. De nieuwe Twilight biedt slechts plaats aan 26 gasten, maar buiten op het terras kunnen nog eens 72 personen zitten. "Het wordt dus hopen op een goede lente en zomer."

Bron: 

Het Nieuwsblad

Lees meer over: 
Hier niet op klikken aub