Ian McKellen haalt snoeihard uit naar kerkelijke leiders

27/03/2013 - 08:57

Acteur en activist Sir Ian McKellen heeft op een evenement voor dakloze holebi’s en transgenders snoeihard uitgehaald naar religieuze leiders. Hij vindt dat zij zich verantwoordelijk moeten voelen voor homoseksuele tieners die op straat leven. Sir Ian was gastheer op het Albert Kennedy Trust’s Winter Carnival fundraiser. De Trust is een dienst die hulp verleent aan holebi’s en transgenders die gedwongen worden hun thuis te verlaten omwille van hun seksualiteit. Sir Ian zei dat hij het een ‘groot privilege’ vond om de liefdadigheidsinstelling te steunen.

De acteur veroordeelde bekende personen die antihomoseksuele uitspraken doen. Hij verklaarde dat jongeren die een beroep doen op de liefdadigheidsinstelling daar vaak toe worden gedwongen omdat hun ouders de ideeën van religieuze en politieke leiders hebben overgenomen. “Iedere wrede religieuze leider, iedere religieuze politicus of kwezel die iets antihomoseksueel zegt, zou beschaamd moeten zijn,” zei hij, “Ze sturen onze kinderen de straat op wanneer hun ouders luisteren naar de belachelijke opmerkingen die zij maken.”

McKellen zei dat hij de Trust volgde sinds ze werd opgericht na het overlijden van Albert Kennedy, een gay tiener die in 1989 stierf nadat hij dakloos werd. Hij benadrukte dat er weliswaar vooruitgang is geboekt op vlak van homorechten, maar dat er nog steeds een grote nood is voor een organisatie als de Trust. Hij riep op tot waakzaamheid. “Alles lijkt goed te gaan. En de regering is zo zelfzeker dat we de daklozen niet meer hoeven te helpen, dat bij recente besparingen in de sociale diensten ze het veiligheidsnet hebben verwijderd dat die mensen zou opvangen.” De acteur wees er op dat het voorbije jaar de Albert Kennedy Trust 40 procent meer personen had die op de organisatie een beroep deed. “Ze hebben hun begeleiding, hun liefde en hun steun nodig, een plek om te slapen, een training om opnieuw in de echte wereld te geraken”, verkondigde McKellen, “Daarom opent het Albert Kennedy Trust in de volgende maanden haar eerste safe house in Londen.”

Ian McKellen staat er bekend om dat hij de LGBT-zaak regelmatig steunt. Afgelopen februari ontving hij nog een eredoctoraat van de Universiteit van Ulster.

Bron: 

Pink News