L-day maakt comeback op 7 november

01/07/2015 - 10:10

L-day, de dag voor vrouwen die (ook) van vrouwen houden, maakt op zaterdag 7 november een comeback in het Cultuurcentrum Mechelen. In 2013 was het initiatief stopgezet.

In 2013 hield de vzw Folía, wat staat voor Focus Op Lesbisch In Alles, het na meer dan twintig lesbiennedagen en L-days voor bekeken. Folía bestond uit lesbische en biseksuele vrouwen. Het wilde vooral op kleine en grote schaal het netwerken tussen deze vrouwen aanmoedigen. In 2013 werd een koffietafel georganiseerd om de L-day op ludieke wijze ten grave te dragen.

Maar Chloé Lenaerts, coördinator van Het Roze Huis - çavaria Antwerpen, vond dat bijzonder jammer. Ze heeft in 2014 alle vrouwenverenigingen in Vlaanderen en Brussel aangeschreven die aangesloten zijn bij çavaria. Samen hebben ze çavaria aangeschreven om toch terug een L-day te organiseren. Çavaria zei toe. Er is een soort joint venture gestart tussen de LGBT-koepel, vrijwilligers en vrouwenverenigingen. De vzw Folía is ondertussen ook overgenomen.

Het programma krijgt stilaan vorm. "Het wordt opnieuw een leuke mix tussen inhoud, ontspanning met workshops, panelgesprekken en concertjes en 's avonds ook een dansavond en een fuif. L-day richt zich op L-gezinnen en singles, op butch, op femme en op alles daartussen, op jong en op oud. Centraal staan ontmoeting en ontdekking", vertelt Jana Van Acker van L-day.

L-day maakt deel uit van de L-week van Het Roze Huis.

Bron: 

Eigen verslaggeving