La Demence viert 25 verjaardag met drie dagen feest

25/09/2014 - 15:25

La Demence bestaat in 2014 maar liefst 25 jaar. Er wordt in november daarom drie keer achter elkaar gefeest. Op 31 oktober is er de openingsparty in Fuse, op 1 november is vindt main party plaats in het Ancient Casino (Duquesnoystraat 14, Brussel, tegenover het Royal Windsor hotel) en de closing party is 2 november in Fuse.

Thierry Coppens startte in 1989 met La Demence. Begin jaren 90 organiseerde hij verscheidene gay parties in Kortrijk. Nadien verhuisde de fuif naar discotheek Le Disque Rouge, een oude cinema in Brussel die geliefd was bij Spanjaarden. In 1994 besliste Coppens samen met Peter Decuypere om de Fuse te gaan uitbaten. Ze zagen het potentieel van het muziekgenre techno. Doorheen de jaren evolueerde de muziek en groeide La Demence uit tot de grootste gay fuif van België die bij iedere editie ook veel bezoekers uit het buitenland aantrekt.

Voor het verjaardagsweekend in november zijn verschillende internationale DJ's uitgenodigd. Op de site zijn er verscheidene combi-tickets aangeboden. Tickets op voorhand kopen is aangewezen voor wie lange wachtrijen wil vermijden en zeker wil zijn van toegang.

Bron: 

Eigen verslaggeving, TV BrusselHier niet op klikken aub