LGBT's in de Afrikaanse cultuur op Massimadi Festival

18/03/2015 - 14:14

Op vrijdag 27 maart wordt een filmavond met panelgesprek gehouden onder de naam Corps Noir LGBTQI. Ze vertonen de Amerikaanse film ‘Tongues Untied’ van Marlon Riggs uit 1989. De film is een mengeling van een documentaire met poëzie en de persoonlijke ervaringen van Riggs over hoe het is om homoseksueel en zwart te zijn. ‘Tongues Untied’ toont heftige voorbeelden van homofobie en racisme.

Deze avond wordt georganiseerd naar aanleiding van het Massimadi Film Festival in Brussel van 7 tot en met 9 mei. Op dit festival worden verschillende films getoond over holebi's en transgenders in Afrika en haar diaspora. Het festival wordt georganiseerd door Les identités du Baobab. De vereniging wil creatieve werken verspreiden over culturele, sociale en seksuele identiteiten in zwarte gemeenschappen.

Panelgesprek

Na de film 'Tongues Untied' kan je een panelgesprek volgen met Amandine Gay en Pauline Lomami. Gay is een Afrikaanse comédienne en regisseuse. Ze werkt aan een documentaire genaamd ‘Ouvrir La Voix’ over zwarte vrouwen in Franstalig Europa vanuit een Afrikaans feministisch oogpunt. Vragen over geslacht, seksuele geaardheid, handicap in een postkoloniale en materialistische samenleving worden behandeld. Pauline Lomami is een activiste, feministe en blogger. Het panelgesprek wordt geleid door journaliste Gia Abrassart.

De avond wordt afgesloten met dans en muziek. Bintou Dembélé, danser, choreograaf en erkend pionier van de Franse hip-hop, brengt zijn dansvoorstelling 'Strates'. DJ JMAX sluit de avond af met muziekgenres als coupé decalé en rumba.

Praktisch

Vrijdag 27 maart om 18 uur in Espace Senghor (Chaussée de Wavre 366, 1040 Brussel)

Bron: 

Massimadi Film Festival